Про це заявила Уповноважений з прав людини Ніна КарпаЧова після відвідання її представником київського ІТТ, де утримується голова Донецької обласної ради Борис Колесников.
Інкримінований йому Головним слідчим управлінням МВС України злочин — вимагання акцій ВАТ «Торговий центр «Білий лебідь», який було нібито скоєно ще у 2002 році — не потребував обрання запобіжного заходу, переконана Омбудсман. Адже він, вважає Н. Карпачова, не чинив перешкод у встановленні істини у кримінальній справі, не переховувався від слідства і суду. Крім того, у Б. Колесникова на утриманні двоє неповнолітніх дітей.
 Думки з приводу
Прокоментувати інформацію про затримання голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова наші кореспонденти попросили народних депутатів України:
Віталій Хомутинник (фракція «Регіони України»):
— Ми бачимо в цьому політичний підтекст. Б. Колесников — голова Донецької обласної організації Партії регіонів, найчисленнішого серед усіх обласних осередків. Він — не остання фігура у сьогоднішньому опозиційному таборі. Тому розцінюємо цей крок як своєрідну політичну репресію. Для того, щоб уже зараз, за рік до парламентських виборів, показати можливі методи. І щоб опозиціонери задумалися над тим, наскільки їм вигідно перебувати в опозиції.
Олег ЗарубІнський (фракція Народної партії):
— Турбує те, що надходить досить суперечлива інформація з цього приводу. Спочатку йшлося про звинувачення в сепаратизмі, а потім про здирництво. Це буде, безумовно, резонансна подія. А та сторона, яка на боці Б. Колесникова, представлятиме все як приклад політично заангажованого переслідування. Найкращий варіант — прозора інформація.
Катерина Самойлик (фракція Комуністичної партії):
— Якщо його затримали за одержання хабара, то не треба було викликати до Києва, слід було затримувати на місці.
Віктор Король (фракція «Наша Україна»):
— Це не справа депутатів, які намагаються нині надати тому, що сталося, політичного забарвлення і підказати правоохоронцям, як і що їм робити. Вітаю Міністерство внутрішніх справ, котре, передбачаючи саме таку ситуацію, не побоялося і продемонструвало, що всі рівні перед законом.
Юліана ШЕВЧУК, Алла БРУСИЛОВА.