Уряд Республіки Куба вирішив продовжити дію медично-оздоровчої програми «Діти Чорнобиля», за якою вже мали змогу поправити своє здоров’я майже 20 тисяч юних українців. Про це повідомив на зустрічі з Головою Верховної Ради Володимиром Литвином спеціальний представник уряду і заступник міністра закордонних справ Куби Еумеліо Кабальєро.
В. Литвин подякував керівництву і народові дружньої країни за зусилля, які докладено для лікування та оздоровлення українських дітей, та за рішення продовжити реалізацію медичної програми.
Як повідомив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, Е. Кабальєро запевнив Голову Верховної Ради України у прагненні Куби й надалі розвивати дружні відносини з нашою державою. Він наголосив на зацікавленості його країни у продовженні програм економічної співпраці, обміну студентами, лікування та оздоровлення дітей. Гість передав Володимиру Литвину вітання і запрошення глави кубинського парламенту відвідати Кубу з офіційним візитом. На думку Голови Верховної Ради, цей візит, який, можливо, відбудеться наприкінці травня, стане ще одним кроком до активізації міжпарламентських контактів обох країн. В. Литвин наголосив на зацікавленості України в подальшому розвитку взаємовигідних і дружніх відносин із Кубою. Глава українського парламенту також відзначив, що наша держава прагне надавати підтримку Республіці Куба у міжнародних організаціях. У свою чергу, Еумеліо Кабальєро запевнив, що його країна високо цінує відносини з Україною.