На конкурента поменшало

Футбол. Румунія не прийматиме в себе фінальну частину чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Причина —відмова уряду фінансово підтримувати цей проект. Про це офіційно заявила румунська федерація футболу (FRF).
— Ми надіслали листа до УЄФА з поясненнями ситуації, — сказав представник федерації Пол Захарія. — Рішення прийняли після того, як уряд країни заявив, що футболу немає серед десяти пріоритетів розвитку...

ПФЛ попередила «Динамо»

Бюро Професіональної футбольної ліги України зробило попередження керівництву київського «Динамо». Таке рішення було прийнято після того, як на третю післяматчеву прес-конференцію у другому колі не прийшов тренер команди Йожеф Сабо. На зустріч з журналістами він відряджав асистентів. Представники «Динамо» такий стан речей щоразу пояснювали раптовим погіршенням здоров’я пана Сабо.

Реєстр найсильніших

Після закінчення єврокубкового сезону для українських команд у першій сотні клубного рейтингу УЄФА за підсумками сезону 2000/2005 років опинилися три українські клуби. Найвищу сходинку посідає київське «Динамо» — на 51-му місці (коефіцієнт 40,200 бала). Причому для столичної команди сезон 2004/2005 виявився найуспішнішим за звітний період. Команда Йожефа Сабо набрала 13,673 бала.
Донецький «Шахтар», який уперше за останні роки дістався весняної частини єврозмагань, — на 78-му місці (28,200 бала). Дніпропетровський «Дніпро» у цьому реєстрі команд — на 91-й позиції (24,200).
У рейтингу згадуються також київський «Арсенал» (173-те місце), донецький «Металург» (181) та запорізький «Металург» (187).
А лідирують у реєстрі іспанські клуби. Перший — мадридський «Реал» (131,285), на другій сходинці — «Валенсія» (123,285), на третій — «Барселона» (117,285). Четверта позиція в італійського «Мілана» (112,375).
Прикметно, що найбільший рейтинг за сезон 2004/2005 має англійський «Ньюкасл», а київське «Динамо» посідає 32-му сходинку, випереджаючи «Шахтар», що іде 38-м. Дніпропетровський «Дніпро» — 43-й.
Відзначимо, що даний рейтинг є важливим на перших стадіях єврокубкових змагань, де за ним визначають розсіювання команд під час жеребкування по групах.

Навчалися тренери

 Для підвищення рівня кваліфікації тренерських кадрів Центр ліцензування ФФУ провів у Києві навчання тренерів професіональних клубів. Усім, хто успішно закінчив навчання і виконав вимоги запропонованої програми, вручено національні атестати ІІ ступеня та «В»-дипломи УЄФА. Серед тридцяти одного наставника навчання успішно закінчили тренери футбольних клубів вищої ліги: Олександр Заваров («Металіст», Харків), Олександр Косевич («Кривбас», Кривий Ріг), відомі в минулому футболісти Павло Шкапенко, Ілля Цимбалар, Володимир Безсонов, Олег Саленко, Роман Пец, Юрій Максимов, Олександр Гайдаш, Сергій Беженар, заслужені тренери України Мирон Маркевич, Григорій Варжеленко та Анатолій Бузнік, наставник національної збірної команди України Юрій Роменський.

Табло для «Олімпійського»

Оголошені результати тендера на установку на донецькому РСК «Олімпійський» ультрасучасного кольорового відеотабло. Як розповів директор арени Геннадій Каліщук, на купівлю й установку електронної техніки Донецька облрада надала п’ять мільйонів гривень. Переможцем тендера, у якому брали участь чотири великі фірми, стала угорська компанія «Мегалюкс» з Будапешта. 12 квітня з «Мегалюксом» буде підписано контракт, відповідно до якого всі роботи з виготовлення й установки відеотабло мають закінчити до вересня нинішнього року.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.