Коли вноситимуть зміни до митних тарифів, треба врахувати насамперед інтереси вітчизняних виробників. Про це йшлося на позавчорашньому засіданні Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, керівників груп і фракцій, народних депутатів з участю Першого віце-прем’єр-міністра Анатолія Кінаха.
Парламентарії занепокоєні нерівністю умов для вітчизняних і зарубіжних виробників, які можуть бути створені у разі схвалення урядового законопроекту. Народні обранці запропонували альтернативний документ.
На зустрічі обговорили умови перетину кордону товарів продовольчої групи. Промовці наголошували на проведенні широких консультацій для одержання комплексного виваженого рішення для того, щоб митні тарифи не стали підводними рифами для українських товаровиробників.
Володимир Литвин підкреслив важливість детального аналізу довгострокових наслідків кожного з варіантів рішень, які пропонуються для винесення на пленарне засідання сесії парламенту.
На засіданні домовилися про створення спільної парламентсько-урядової робочої групи з вивчення та внесення пропозицій щодо оптимального рішення цього питання.