Після «помаранчевої революції» ситуація з дотриманням свободи слова у медійній сфері погіршилася. Про це наголосили під час учорашньої прес-конференції представники громадської ради захисту свободи слова. Вони пообіцяли боротися з тиском на незалежні ЗМІ, захищати права журналістів і вільний доступ до неупередженої інформації.
Громадська рада не стоятиме осторонь і від конфлікту навколо молодого телеканалу НТН. Нагадаємо, Генеральна прокуратура намагається позбавити його ліцензії, яку, мовляв, видано незаконно. На це «ентеенівці» показують нотаріально засвідчену платіжку на суму 2 мільйони 162 тисячі гривень. І два рішення суду: НТН має право на частоти у 75 регіонах України. Працівники ТК заявляють, що намагаються чесно і професіонально робити телепродукт. Без політики і залаштункових ігор. Вони одностайні: на канал тиснуть, новій владі не подобається критика і муляють «донецькі гроші», вкладені в розвиток медіаресурсу.
Журналісти каналу проти «ініціатив» ГП розпочали під стінами секретаріату Президента акцію «Мовчати!».
Політики з різних таборів заявляють, що закриття НТН — нонсенс, а Голова Верховної Ради України влучно прокоментував: «Сваритися зі ЗМІ — це рівнозначно тому, що заснути біля провалля».
Нині НТН збирається подати позов проти віце-прем`єра Миколи Томенка.
... А тим часом суд проти НТН перенесено.