Приморський районний суд Одеси зобов’язав міськвиборчком визнати міським головою Одеси Едуарда Гурвіца. Відповідне рішення за скаргою народного депутата України Едуарда Гурвіца про скасування рішення міської територіальної виборчої комісії, яка за результатами виборів міського голови 2002 року визнала переможцем Руслана Боделана, винесла 4 квітня суддя Світлана Ярош.
Отже, 19-денний судовий марафон, що тримав у напруженні Одесу, фінішував. Прикметно, що сталося це в день народження Руслана Боделана, якому виповнилося 63 роки.
Під час судових засідань було встановлено, що вибори трирічної давності проходили з масовими порушеннями і фальсифікаціями, вина в яких, на думку суду, лежить на Русланові Боделані та його підлеглих.
Едуард Гурвіц в інтерв’ю «ГУ» заявив, що «відновлено законну справедливість». «Під час судових засідань було доведено численні порушення передвиборної кампанії 2002 року і голосування 31 березня, — підкреслив він. — При Р. Боделані Одесу знищували, зникали санаторії і будинки відпочинку, курортну землю дарували безплатно».
Водночас депутати міської ради, які підтримували на засіданнях суду Руслана Боделана, вважають, що перемога Едуарда Гурвіца з юридичної точки зору не є чистою, і тому не виключають, що їхній лідер оскаржить рішення місцевого суду у Верховному Суді України.