Волейбол. Таллінн (Естонія). Чемпіонат Європи серед юніорок. Збірна України виграла золоті медалі. У фінальному поєдинку українки з рахунком 3:2 (20:25, 17:25, 25:19, 26:24, 15:9) перемогли команду Росії. До речі, у півфіналі наша команда виграла у збірної Італії (3:1), яка стала бронзовим призером.
Акробатика. Пуурсі (Бельгія). Кубок світу. Змагалися 500 атлетів з 20 країн. Українці завоювали п’ять нагород — три золоті та дві бронзові. Переміг чоловічий квартет: Андрій Перунов, Олександр Бондаренко, Владислав Глущенко та Андрій Бондаренко. Золоті медалі дісталися також дуетам — Сергію Попову і Миколі Щербанові, Юлії Кравченко та Ірині Лободзинській.
Бронзовими призерами стали жіноча трійка — Алла Басюк, Олександра Горковенко та Лариса Семенюк, а також змішаний дует у складі Сергія Пилипця та Марини Шевчук.
Баскетбол. Квитки до Палацу спорту на “Фінал чотирьох” Євроліги ФІБА, де гратиме й наш БК “Київ”, коштуватимуть від 5 до 100 гривень. Підготовка до конкурсу “Євробачення” не повинна перешкодити використати весь обсяг трибун (понад шість тисяч місць).
Президент ФБУ Зураб Хромаєв попросив керівника Мінмолодьспорту Юрія Павленка передати запрошення на турнір Президентові України Віктору Ющенку. “Недавній футбольний матч збірної України проти Данії підтвердив, що Віктор Андрійович — везучий, — сказав пан Хромаєв. — Свого часу Ющенко був присутній і на баскетбольному поєдинку України з Литвою, коли наші здобули пам’ятну перемогу. Сподіваємося, що він допоможе і БК “Київ” виграти Євролігу”.
Футбол. Тренер національної збірної Росії Георгій Ярцев подав у відставку. Серед кандидатів на вакантну посаду — нинішній наставник московського “Локомотива” Юрій Сьомін, чеський фахівець Властимил Птржела, котрий очолює “Зеніт”. До речі, пітерський клуб після трьох стартових турів є одноосібним лідером російського чемпіонату. Сам пан Птржела сказав журналістам, що офіційного запрошення не отримав. Але для нього набагато приємніша робота у клубі.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.