Після переговорів у Білому домі, на спільній прес-конференції президенти України та США Віктор Ющенко і Джордж Буш заявили про намір почати нову еру в україно-американському співробітництві. Глави двох держав підписали спільну заяву «Порядок денний дня нового сторіччя україно-американського стратегічного партнерства». За словами Віктора Ющенка, підписана ним і Джорджем Бушем спільна заява за підсумками переговорів у Вашингтоні «підтверджує нову еру в стратегічному партнерстві між нашими державами».
Джордж Буш заявив про те, що Сполучені Штати підтримуватимуть вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ) у 2005 році та зміцнення зв’язків нашої країни з НАТО. «Я — прихильник ідеї про вступ України в члени НАТО», — наголосив американський президент.
Він також сказав, що підтримує прагнення України зміцнювати ринкову економіку, для чого адміністрація США додатково попросила в Конгресу фінансове сприяння в розмірі 60 млн. доларів. До речі, під час візиту міністр економіки Сергій Терьохін підписав заявку на одержання Україною статусу країни з ринковою економікою. С. Терьохін вважає, що Україна одержить його вже цього року, передає «Інтерфакс-Україна».
За словами американського президента, адміністрація США має намір домагатися і скасування для України поправки Джексона—Веніка. Хоча про те, що запроваджену за антисемітизм ще за часів Радянського Союзу поправку скасують, американські чиновники заявляють досить регулярно, однак зробити це не поспішають.
Перебуваючи у Вашингтоні, Віктор Ющенко заявив, що особисто очолить українську делегацію на похороні Папи Римського Івана Павла ІІ, який відбудеться 8 квітня. І повідомив, що цієї п’ятниці в пам’ять про понтифіка в Україні буде оголошено траур.