Підвищення ціни на ячмінь (зернотрейдери нині платять за тонну 640 гривень і підмітають до зернини) позначилося на зміні структури посівних площ у низці районів Вінниччини.
Фахівці обласного управління сільського господарства і продовольства прогнозують розширення площ під цією культурою насамперед за рахунок кукурудзи. Хоча це викликає у них певне здивування, бо кукурудза, зокрема фуражна, завжди мала попит, а ячменем, за їхніми словами, годують хіба що верблюдів. Незважаючи на це, зерно кукурудзи так і не вдалося продати, а засіки з ячменем порожні, і нині його готові брати в необмеженій кількості.
Саме з сівби цієї культури першими в області розпочали весняно-польові роботи у господарствах Тульчинського району. Слідом за ними рушили в південних Піщанському та Крижопільському районах, де також мають намір відвести під ячмінь клин більший, ніж торік. В окремих господарствах уклали довготермінові угоди на його постачання пивоварним підприємствам. За словами заступника начальника обласного управління сільського господарства і продовольства Володимира Франкова, проблем із насінням ячменю нема в жодному господарстві. Так само, до речі, як і з посівним матеріалом усіх ранніх зернових культур, загальна площа яких в області не змінилася і становить 529 тисяч гектарів.