Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 20-й тур. 3 квітня.
«Таврія» — «Металург» Д. 0:0. 11 000 глядачів.
«Дніпро» — «Ворскла-Нафтогаз». 3:1. 5 000. Голи: Корниленко, 3 (п), 44, 67 — Свистунов, 90. На 2-й хвилині з поля вилучено полтавця Садулевича (фол останньої надії).
«Чорноморець» — «Борисфен». 0:1. 12 000. Левига, 7.
«Динамо» — «Металург» Зп. 1:2. 2 500. Шацьких, 58 — Акопян, 30, Сілюк, 80.
«Іллічівець» — «Арсенал». 0:0. 7 500. На 76-й хвилині з поля вилучено киянина Розгона (фол останньої надії).
«Волинь» — «Оболонь». 1:0. 8 750. Сачко, 65.
«Закарпаття» — «Металіст». 0:0. 4 800.
«Шахтар» — «Кривбас». 4:2. 25 000. Бєлік, 33, 41, Жадсон, 52, 54 — Адієв, 73 (п), 85.
Бомбардири: Мендоса («Металург» Д), Олександр Косирін («Чорноморець») — по 11 м’ячів, Брандао («Шахтар»), Василь Сачко («Волинь») — по 9.
Приємно дивує «Борисфен». Цей колектив діє за принципом: що гірше, то ліпше. Після перемоги над «Таврією», нічиєї з «Дніпром» колектив із Київщини виграв в одеського «Чорноморця»...
Кілька днів тому ми розмовляли з президентом бориспільського клубу Ігорем Ковалевичем. Він повідомив, що нова влада Київщини допомагати команді, яка потрапила в скруту, не збирається. Мовляв, керівники швидше перейматимуться проблемою допомоги вихованцям інтернатів, дитячих будинків, дитсадків. Активно сприятимуть справі залучення дітей до спорту.
Святі наміри — ніхто не заперечуватиме. Але й «Борисфен» уже давно те й робить, що навертає молоде покоління до здорового способу життя. Свідчення цього — створена при клубі відома на всю країну футбольна школа у селищі Щасливому. Навчаються там хлопчики з усієї столичної області. Найкращих з них викликають до різних юнацьких збірних України, потрапляють вони і до команд майстрів. Тож саме «Борисфен» слугує своєрідним маяком у цій роботі. До його складу мріють потрапити вихованці футболу Київщини...
Здивувало і київське «Динамо». Можливо, Йожефу Сабо видніше, кого ставити до стартового складу. На те він і тренер авторитетного колективу. Але, якщо проаналізувати гру динамівців проти запорізького «Металурга», складається таке враження, що зібралися там люди, котрі вперше бачать один одного.
Тим часом запоріжці показали неабияку згуртованість і взаєморозуміння. І діяли напрочуд просто: насамперед подбали про щільну й надійну оборону. Свідомо віддали ініціативу киянам. А за найменшої нагоди гостро контратакували. Така тактика виявилася переможною.
Результативним вийшов матч у Донецьку. Приємно, що двома м’ячами відзначився Олексій Бєлік. Либонь, успішна гра форварда за збірну надихнула його і на клубні звитяги. Залишається сподіватися, що Олексій триматиме порох сухим і добре прислужиться національній команді та «Шахтареві».