Баскетбол. Як відомо, 27—28 квітня столиця України вперше прийматиме «Фінал чотирьох» Євроліги ФІБА. Окрім господарів, баскетболістів БК «Київ», за перемогу в турнірі змагатимуться також турецький клуб «Фенербахче» (Стамбул) та дві російські команди: «Динамо» (Санкт-Петербург) і «Хімки» (Московська область).
Відбулася прес-конференція, присвячена цій події. На ній був присутній міністр у справах молоді та спорту України Юрій Павленко. Він, зокрема, зазначив, що проведення у Києві вирішальної стадії турніру Євроліги ФІБА стане не лише великим святом баскетболу, а й започаткує процес реалізації послідовної державної політики у сфері фізичної культури і спорту.
— Хочу подякувати керівництву Федерації баскетболу України, президентові БК «Київ» Олександру Волкову за низку перспективних ініціатив та соціальних проектів, спрямованих на популяризацію цього виду спорту, підвищення його масовості, — сказав Юрій Павленко.
А фінальні поєдинки з участю європейських грандів, за задумом організаторів, мають зібрати на трибунах Палацу спорту чимало юних баскетболістів. Вхід для них буде вільним.
Тим часом добігає кінця перша частина чемпіонату України у чоловічій Суперлізі. БК «Київ» — «Київський будівельник». 88:64.