Депутати Луганської обласної ради готують ультиматум Верховній Раді. За словами керівника прес-служби облради Олени Бугаєць, сьогодні розпочато консультації депутатів, які будуть звертатися до Верховної Ради з вимогою про негайні зміни до Конституції України в частині федеративного устрою країни і про державний статус російської мови. «Якщо парламент не задовольнить ці вимоги, які наші депутати вважають конкретними кроками, здатними зняти гостроту конфлікту, облрада обговорює можливість зажадати від парламенту перебрати на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в регіоні й розпустити обласну раду. Оскільки сенсу працювати в ситуації, коли офіційний Київ демонстративно ігнорує вимоги облради і всієї Луганської області, а депутати не мають змоги впливати на процеси, вони просто не бачать», — зазначила Олена Бугаєць.
А тим часом «народна рада Луганської народної республіки» вручила голові Луганської обласної ради Валерію Голенку ультиматум, у якому зажадала прийняти рішення щодо саморозпуску. Зокрема, керівництво ЛНР вимагає визнати результати «референдуму» про незалежність Луганської області й ухвалити рішення щодо саморозпуску обласної ради. «У разі невиконання цих вимог обласна рада буде вважатися розпущеною і нелегітимною», — йдеться в тексті.
Часу депутатам відпущено мало — до 15.00 15 травня 2014 року. До речі, цей «документ» з «мокрими печатками» оприлюднено на сайті «Русская весна».