Про це сказав під час відкриття постійно діючої агровиставки в селі Чубинському Київської області Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Відмінність нинішньої експозиції від попередніх полягає в тому, що, згідно із запевняннями засновників із корпорації «Украгропромбіржа», виставка працюватиме цілий рік, щоб сільгоспвиробники завжди могли придбати все необхідне: від посівного матеріалу до трактора чи комбайна. Тут же організовано підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації підприємців в АПК і фермерів. Хоча навчанням, рекламою і укладанням контрактів справа не обмежиться. Принаймні під час відкриття. Триденною програмою передбачено екстрим-шоу, конкурс краси, пивний чемпіонат і навіть змагання з міні-футболу між зірками естради і вітчизняними парламентаріями.
Одним із пріоритетів нинішньої аграрної політики є технічне переоснащення. Звідси рішення організаторів на початковому етапі покласти в основу експозиції демонстрацію грунтообробних, посівних, збиральних агрегатів від українських і закордонних виробників. І не тільки для великих господарств. Тут можна побачити і купити засоби механізації, придатні до застосування на невеликих фермерських наділах і дачних ділянках. Хочеться вірити, що так воно і станеться. А виставка, поза сумнівом, прибуткова для організаторів, не стане черговим силуванням для виробників експонуватися, як це було нещодавно.
Під час презентації експозиції чимало говорили про весняно-польові роботи, які вже розпочалися. Агрогосподарства засіяли яровими культурами майже 400 тисяч гектарів, що, через тривалу зиму, майже вдесятеро менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Холодна погода може негативно позначитися і на стані озимих. Хлібна нива потерпає від відсутності мінеральних добрив. Офіційно кажуть про нездатність вітчизняних хімзаводів забезпечити ними аграріїв повною мірою. Не вистачає виробничих потужностей. А за інформацією міністра агрополітики Олександра Баранівського, яка пролунала напередодні під час селекторної наради в міністерстві, заводи не виконали доручення Кабінету Міністрів і не зробили запасів міндобрив, разом з тим 944 тисячі тонн відправили на експорт. Але, незважаючи на труднощі, прогнози на врожай, як і раніше, сповнені оптимізму. За запевняннями Мінагрополітики, зернових буде зібрано 37,4 мільйона тонн.