У Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» представники органів студентського самоврядування обговорили проблеми молодіжних об’єднань. Такі зібрання будуть проведені за ініціативи міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка у всіх регіонах.

А напередодні він зустрівся з активом вузів країни. Під час відкритого принципового діалогу міністр, зокрема, підкреслив, що роль органів студентського самоврядування має зростати. Він очікує від них ефективної роботи. Це буде, коли студентство координуватиме діяльність громадських об’єднань, сприятиме організації навчального процесу, дозвілля, працевлаштуванню, залученню хлопців і дівчат до науково-дослідної праці.
— А ще ви маєте розробити механізм заохочення участі студентів у всеукраїнських та міжнародних олімпіадах, конкурсах, фестивалях, — наголосив міністр.
Зі свого боку він пообіцяв сприяти входженню студентства у вчені ради вузів, участі його у виборах ректорів, представницьких органах вищих навчальних закладів тощо.
За ініціативи Станіслава Ніколаєнка створено постійно діючий всеукраїнський орган самоврядування, буде започатковано газету «Студентське самоврядування», а на сайті МОНУ з’явиться «Студентська сторінка».

Вл. інф.