Футбол. Відбірний раунд до чемпіонату світу-2006. 30 березня.
Група 1. Андорра—Чехія. 0:4. Македонія—Румунія. 1:2. Нідерланди—Вірменія. 2:0. Нідерланди — 16 очок, Чехія — 15, Румунія — 13, Фінляндія — 9, Македонія — 5, Вірменія, Андорра — по 4.
Група 3. Естонія—Росія. 1:1. Латвія—Люксембург. 4:0. Словаччина—Португалія. 1:1. Португалія, Словаччина — по 14, Росія — 11, Латвія — 10, Естонія — 8, Ліхтенштейн — 4, Люксембург — 0.
Група 4. Швейцарія—Кіпр. 1:0. Ізраїль—Франція. 1:1. Франція, Ізраїль — по 10, Швейцарія, Ірландія — по 9, Кіпр, Фарери — по 1.
Група 5. Словенія—Білорусь. 1:1. Молдова—Норвегія. 0:0. Італія — 12, Норвегія, Словенія — по 8, Білорусь — 5, Шотландія, Молдова — по 2.
Група 6. Англія—Азербайджан. 2:0. Польща—Північна Ірландія. 1:0. Австрія—Уельс. 1:0. Англія — 16, Польща — 15, Австрія — 11, Північна Ірландія — 3, Уельс, Азербайджан — по 2.
Група 7. Боснія—Литва. 1:1. Сан-Марино—Бельгія. 1:2. Сербія і Чорногорія—Іспанія. 0:0. Сербія і Чорногорія — 11, Іспанія, Литва — по 9, Бельгія — 7, Боснія — 3, Сан-Марино — 0.
Група 8. Хорватія—Мальта. 3:0. Угорщина—Болгарія. 1:1. Хорватія — 13, Швеція — 12, Болгарія — 8, Угорщина — 7, Ісландія, Мальта — по 1.
Група 2. Грузія—Туреччина. 2:5. Греція—Албанія. 2:0.
Україна—Данія. 1:0. Гол: Воронін, 68.
Україна: Шовковський, Несмачний, Свідерський, Тимощук, Єзерський, Русол, Косирін (Бєлік, 60, Радченко, 84), Гусєв, Воронін (Матюхін, 90+2), Воробей, Гусін. Тренер — Олег Блохін.
Данія: Соренсен, Поуольсен, Пріске, Кролдруп, Д. Йєнсен (Меллер, 71), Гельвег, Гравесен, Гронк’яєр, Томассон, Йоргенсен (К. Йєнсен, 84), Роммедаль (Сільбербауер, 77). Тренер — Мортен Ольсен.
Попереджено: Гравесена, 4, Тимощука, 26, Кролдрупа, 32, Пріске, 70, Свідерського, 73, Соренсена, 80, Гельвега, 89.
Арбітр — Любош Міхел (Словаччина).
Київ. НСК «Олімпійський». Плюс 3 градуси. 55 000 глядачів.
Приємно, коли бажане стає реальністю. На післяматчевій прес-конференції на прохання прокоментувати гру своєї команди Олег Блохін сказав: «А що коментувати, коментар — на табло і в турнірній таблиці». Щоправда, тренер одразу почав говорити про зустріч і відповідати на запитання журналістів.
— Вийшла дуже складна гра. У першому таймі переважала збірна Данії. Десь, либонь, ми недопрацювали. Надто невпевнено почала зустріч наша команда. Але потім зібралися. І головне — не поступилися в боротьбі. У другому таймі у нас з’явилися шанси для контратак. Одним ми скористалися. Після гри подякував хлопцям. Вони показали себе з найліпшого боку. Спасибі Президентові. Віктор Андрійович Ющенко перед поєдинком побував у роздягальні, виявив увагу й повагу до команди. Приємно, коли перші особи держави беруть участь у футбольному житті країни... Нехай це стане доброю традицією.
Серед загалу грою вирізнявся Воронін. А це тому, що в Німеччині Андрій грає на хороших полях, провів уже багато матчів за клуб. Але сьогодні всі були молодці. Особлива подяка новачкам, які не знітилися і принесли багато користі. Косирін уперше вийшов в «основі», а Свідерський узагалі дебютував...
Після зустрічі в Копенгагені футболіст збірної Данії Гравесен сказав, що Україна грає у примітивний футбол. А от після київського побачення його наставник Мортен Ольсен стверджував, що обидві команди показали класний футбол. «У першому таймі ми діяли ліпше, — сказав пан Ольсен. — Особливо вдало — на флангах. Після перерви ситуація вирівнялася. Ми свої моменти втратили. А Україна завдала переможного удару. Перед поїздкою до Києва ми навіть на перше місце розраховували. Тепер поборемося за другу позицію. Принаймні з арени ми ще не пішли...»
Андрій Шевченко, з яким вдалося перекинутися кількома фразами наодинці, сказав, що добре розуміє, як складно тренерам. Сидіти на лаві — справжня мука. Набагато ліпше почуваєшся на полі. «Сьогодні ми ще раз побачили згуртовану і дружну сім’ю, об’єднану спільною метою, — поділився Андрій. — Перемога над сильним суперником цілком справедлива. Наша тактика виявилася ефективнішою. До речі, після забитого м’яча ми могли відзначитися ще, коли Бєлік точною передачею вивів Гусєва сам на сам з воротарем. Данія відстала. Тепер актуальніші греки... Як зазначив Олег Володимирович, наше завдання — вийти з групи з першого місця, а задля цього варто поборотися. У нас попереду дві непрості зустрічі — спершу вдома з Казахстаном, а потім на виїзді з Грецією. Вони стануть головними для нас».
До речі, я запитав Олексія Бєліка, чи не образився він, що його так швидко замінили?
— Які там образи? Я дуже вдячний, що мені довірили вийти на поле. Олег Володимирович просив викластися на всі сто. А заміна була тактичною, запланованою...
Того дня Анатолій Тимощук святкував своє 26-річчя. Команда подарувала йому перемогу, а ще ... м’яча з автографами...