Футбол. Відбірний раунд першості Європи-2006 серед молодіжних команд (U-21). 29 березня. Група 2. Грузія—Туреччина. 0:2. Греція—Албанія. 2:0.
Україна—Данія. 0:1. Гол: Аггер, 89.
Україна: Ширяєв, Романчук, Іщенко, Яценко, Герасим’юк (Аржанов, 89), Фещук (Гладкій, 70), Алієв, Пуканич, Мілевський, Чеберячко, Самборський. Тренер — Олексій Михайличенко.
Данія: Бллегаард, Трост, Йєнсен, Аггер, Педерсен, Бергвольд, Кампер, Крон-Делі, Соренсен (Поульсен, 76), Кахленберг, Расмусен (Абсалонсен, 46). Тренер —Флеммінг Серрітслев.
Арбітр — Лопе Феррейра (Португалія).
Київ. Стадіон “Динамо” ім. В. Лобановського. 5 000 глядачів.
Данія — 19 очок, Туреччина — 14, Греція — 11, Україна — 10, Албанія, Грузія — по 5, Казахстан —0.
Програвати взагалі неприємно. Але особливо прикро, коли невдача звалюється на тебе, коли зустріч добігає кінця. Наша “молодіжка” примудрилася двічі таким робом наступити на данські “граблі”: в гостях і вдома.
Гості — одноосібні лідери турніру — чимось надзвичайним не відзначалися. З усього було видно, що нічия їх цілком задовольнить. Тому майже весь поєдинок господарі володіли ініціативою, багато атакували. Але от біда, вони не знали, як організувати бодай одну результативну атаку.
Чомусь боявся завдавати ударів маріуполець Адріан Пуканич, який нещодавно так сміливо атакував ворота “Оболоні” й забив два м’ячі. Величезний обсяг роботи виконав і був дуже активний Артем Мілевський. Однак, як правило, перетримував м’яча і часто падав, сподіваючись, що арбітр призначить пенальті. Втім, одного разу (це було ще в першому таймі) Артем виклав, мов на блюдечку, м’яча Максимові Фещуку, зробивши гостру передачу в розріз у штрафний майданчик данців. Але львів’янин побіг, мов на страту...
Постійно бив у “молоко” Олександр Алієв, дратуючи партнерів і вболівальників. Однак заради справедливості слід сказати, що гра української команди у другому таймі стала привабливішою, бо зросли швидкості. Гол, як кажуть, зрів. Однак данці вистояли, і після розіграшу кутового гравець “Брондбю” Даніел Аггер красивим ударом головою забив переможного м’яча...