«Складається враження, що ініціаторам роздержавлення ЗМІ перед виборами вигідно тримати регіональні мас-медіа у підвішеному стані, щоб вони були слухняними». Так прокоментував журналістам лідер депутатської групи «Демократична Україна» Ігор Шаров ініціативу уряду про роздержавлення ЗМІ. Парламентарій вважає, що не випадково його планують розпочати з обласних держтелерадіокомпаній і газет облдержадміністрацій. «Реформа може бути запущена з осені, і на момент парламентських виборів ЗМІ або матимуть нового власника, або перебуватимуть у процесі зміни власника, —  заявив І. Шаров. — У цій ситуації фактично всі державні засоби масової інформації опиняться на «гачку» політичної лояльності щодо сил, які очолять реформу. У такий спосіб політичні сили й політики, які практично не мали своїх ЗМІ, створять собі на виборах потужний медіа-ресурс».
На думку І. Шарова, спочатку треба проаналізувати економічні показники кожного роздержавлюваного ЗМІ, вивчити ринок, зробити прогноз стосовно того, чи сприятиме економічний клімат розвиткові недержавних мас-медіа, а вже тільки тоді виступати з якимись офіційними ініціативами. Народний депутат наголосив, що внаслідок реформи велика кількість дрібних місцевих газет можуть зникнути, і «люди втратять єдине друковане джерело інформації про місцеві події, без роботи і соціальних гарантій залишиться велика армія регіональних журналістів».
Лідер «Демократичної України» також висловив переконання, що Верховній Раді вдасться відстояти такі надзвичайно важливі друковані видання, як «Голос України» та «Урядовий кур’єр», і припинення або скорочення бюджетного фінансування цих видань не відбудеться. Водночас І. Шаров звернув увагу на появу деяких «нездорових тенденцій» у вітчизняному інформаційному просторі, зокрема, на низький рівень висвітлення діяльності парламенту. Скажімо, зустріч Володимира Литвина і Володимира Путіна було взагалі фактично проігноровано телебаченням і пресою.