Футбол. Традиційну зустріч з представниками ЗМІ на динамівській базі в Кончі-Заспі наставник збірної України Олег Блохін почав з розмови про кадрові втрати. Не гратимуть Шевченко і Федоров, котрі не відновилися після травми, захворів Бідненко. У Шелаєва — перебір жовтих карток. Через це виникла проблема опорного півзахисника. Про Шевченка тренер говорив багато, зауважив, що форвардові насамперед буде важко повернутися на поле психологічно. Травми обличчя — це особлива стаття, впоратися з цим буде дуже складно. Добре, на думку Блохіна, що з Андрієм працює психолог.
— Багато хто вважає, що матч із Данією стане для нас головним, — каже наставник нашої збірної. —Частково погоджуюся з таким твердженням. Однак не бачу трагедії, якщо не все вийде так, як ми того хочемо. Найкращий варіант — виграш. Нічия також задовольнить. Та навіть і невдалий результат у грі з Данією — це не кінець. Адже можна програти локальну битву, але виграти війну загалом. Зрозумійте, ми граємо з однією з найсильніших команд, склад якої не змінюється упродовж останніх двох років. І стиль її гри стабільний. Нині данці перебувають на піку форми. А гра з нами для них — чи не останній шанс зачепитися за путівку на фінальну частину чемпіонату світу. Однак і ми налаштовуємо хлопців лише на перемогу.
Олег Володимирович, розвиваючи тему проблем, які постали перед його колективом, назвав серед них психологічний чинник і травми. А також не зовсім високі фізичні кондиції футболістів «Дніпра», які масово перехворіли на грип.
— Звичайно, проводитимемо медичне тестування гравців. Сьогодні функціональний стан у них трохи ліпший, ніж був перед грою з Албанією. Однак він далекий від потрібного і непокоїть. Доведеться добряче посушити голову, визначаючи склад на поєдинок з данцями.
Про Гусіна тренер сказав, що Андрій не мав ігрової практики. Однак він прибув до команди в доброму гуморі і зможе зіграти завдяки досвіду.
— Як діятиме збірна України проти команди Данії?
На це запитання Блохін відповів запитанням:
— Ви хочете, щоб я розкрив Ольсону наші карти? Нехай він поділиться секретами. А нам треба багато міркувати над тим, яку тактику обрати. В Данії ми грали з трьома опорними та одним нападаючим. Але, повторюю, все залежатиме від фізичного стану футболістів.
— Якщо не гратиме Шевченко, то, може, роль лідера візьме на себе Воронін, який помітно виступає за свій клуб «Байєр» (Леверкузен), багато забиває?
— Після товариського матчу проти київського ЦСКА я зауважив Андрієві, що він на футбольному полі пустощами займався, п`ятками м’ячика відкидав. З Данією цей номер не пройде. Лідер, як на мене, той, хто себе не шкодує і команду веде за собою. У наступній дуже важкій зустрічі, гадаю, буде велика роль Тимощука, Гусіна, Шовковського і, сподіваюся, Вороніна.
— Чому до збірної повернули Косиріна?
— Нічого дивного не сталося, форвард почав більше працювати, забивати. І Семен Альтман порекомендував викликати Олександра на збір. Не скидаємо з рахунків і Венглинського. Та й він має грати в основному складі, а не місяць хворіти, місяць грати. За гарні очі до збірної ніхто не потрапить. До речі, я попередив Рикуна. Розмови з Євгеном Кучеревським і мої спостереження дали підстави дійти висновку, що Олександр знизив вимоги до себе. Висновків поки що не робимо, бо сподіваємося на його розуміння ситуації. А от Білецького та Свідерського відзначу з позитивного боку. Якщо й надалі вони так серйозно ставитимуться до виступів за клуб та збірну, то згодом потраплять до групи основних виконавців.
Насамкінець Олег Блохін сказав, що від імені колективу збірної він через міністра Юрія Павленка запросив Президента України Віктора Ющенка, членів уряду неодмінно прийти на НСК «Олімпійський» на матч Україна—Данія...