На міжнародному автопереході Ягодин—Дорогуськ відбулася зустріч депутатів Волинської обласної ради і сеймику Люблінського воєводства Республіки Польща. Українську делегацію очолював заступник голови обласної ради Василь Струк, польську — голова сеймику Даріуш Садовські.
Волинські й люблінські депутати відвідали пропускні пункти на польській і українській сторонах кордону. Нині транспортний потік через міжнародний автоперехід Ягодин—Дорогуськ за обсягом набагато більший, ніж на кількох сусідніх разом узятих. І з кожним роком рух стає інтенсивнішим. Тож волинські й люблінські депутати домовилися, що всіляко сприятимуть розбудові цих головних транспортних воріт між Києвом і Варшавою.
Нині розпочато роботи в Ягодині. Перша черга будівництва розрахована на 540 днів і коштуватиме 3,2 мільйона євро. На другу, яку планується здійснити за два роки, буде виділено ще 5,3 мільйона. Паралельно розширюється і вантажно-автомобільний комплекс. Поруч з уже діючим, де щодоби проходять митне оформлення 400—450 вантажних автомобілів, незабаром буде зведено ще потужніший.
На зустрічі йшлося також про якомога ширше залучення польського капіталу в економіку області, спрощення проїзду українських бізнесменів через міжнародні переходи Ягодин—Дорогуськ і Устилуг—Зосін; про використання можливостей Волині для оздоровлення польських громадян та організацію туристичних поїздок в історичні міста обох регіонів.

Волинська область.