Учора зранку  перед вильотом до Риги Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав ухвалені парламентом зміни до закону про державний бюджет України 2005 року. Невдовзі цей документ буде передано на підпис главі держави. Про це повідомив під час зустрічі з журналістами Президент України Віктор Ющенко. Він заявив, що ухвалений Верховною Радою оновлений варіант державного кошторису — “найсоціальніший бюджет в історії України”. Водночас глава держави відзначив, що сьогодні українській владі треба докласти багато зусиль для “підігріву національної економіки”, і визнав, що перед Мінекономіки та НБУ стоять надзвичайно складні завдання — утримати макропоказники фінансового плану і тенденції монетарного та цінового розвитку. “Найголовніший виклик — як зробити великі соціальні виплати і втримати маяки цін”, — сказав Президент України. В. Ющенко також наголосив, що оновлений варіант держбюджету-2005 — фактично бездефіцитний, бо закладений бюджетний дефіцит у 32 млрд. грн. мають повністю покрити надходження від приватизації. Коментуючи скасування пільг і преференцій для вільних економічних зон, глава держави висловився за перевірку діяльності ВЕЗ. Він запропонував тимчасово зупинити, протягом року, діяльність таких зон, зробити перевірку їх діяльності й ефективні вільні економічні зони зберегти.
Президент України також заявив: він прихильник того, щоб “політична реформа йшла своєю ходою”. В. Ющенко висловив сподівання, що до осені цього року буде посилено і відповідні розділи Конституції про місцеве самоврядування. Проте глава держави вважає, що зміни до Основного Закону, які передбачають політреформу, було прийнято “з великими авансами”.
Відповідаючи на запитання, чи можливе проведення в Україні реприватизації, Віктор Ющенко сказав: “Мова йде не про реприватизацію, а про те, що на тих об’єктах, де засвідчено факти порушення процедури приватизації, відбудеться повторний конкурс на публічній прозорій основі з максимальною кількістю телекамер”. Глава держави також висловився за прискорене прийняття нових редакцій законів про Кабінет Міністрів та Президента України, наголосивши на потребі визначити загальну концепцію прийняття державницьких рішень на всіх рівнях — президента, уряду і Верховної Ради.
А головними досягненнями нової української влади за перші два місяці роботи Президент України, зокрема, назвав реалізацію ініціативи про скорочення строкової служби в армії, рішення про виведення українських військ з Іраку, активізацію стосунків з Росією, Євросоюзом та США, зустрічі глави держави з усіма лідерами країн — стратегічних партнерів України. “Я і мій уряд ніколи не проводитимемо політику візантійського типу, яка веде до втрати стратегічних партнерів”, — запевнив В. Ющенко.