Народного депутата Валерія Пустовойтенка переобрано головою Народно-демократичної партії України. Його першими заступниками стали Анатолій Толстоухов і Сергій Куніцин. Таке рішення минулої суботи ухвалили делегати Х звітно-виборного з’їзду НДП. Також було обрано новий склад політради партії.

Нині, як наголосив Валерій Пустовойтенко, НДП аналізує свої поразки і “ретельно гоїть рани”. І хоча “спільний” кандидат, якого підтримувала партія, на президентських виборах програв, НДП не збирається зациклюватися на “комплексі аутсайдерів” і обмежувати свою самостійність. Віднині народні демократи розраховуватимуть лише на власні сили. Вони активно готуватимуться до парламентських виборів 2006 року. На які, до речі, планують іти самостійно. У найближчій перспективі НДП має зосередитися на головних питаннях внутрішньої дисципліни — припинити інтриганство та ретельніше виконувати партійні рішення.
До того ж Народно-демократична партія стурбована кадровою політикою нової влади і пропонує Президентові та Прем’єр-міністру переглянути всі рішення, що здійснені з порушенням законодавства. Про це йдеться у прийнятій резолюції. НДП запропонує першим особам держави виконати зобов’язання щодо відокремлення влади від бізнесу та запровадити конкурсні засади під час формування управлінського складу державного сектора.
Серед рішень з’їзду — створення комітету політради партії з питань проведення адміністративно-територіальної реформи, обговорення на квітневому з’їзді проблем місцевого самоврядування, організація заходів зі святкування 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні та надання допомоги ветеранам.


Вл. інформ.