Як і слід було очікувати, після виборів відбулося перегрупування політичних сил у Рівненській обласній раді. Фракцію «Наша Україна» поповнило 11 депутатів, чимало з яких донедавна були в іншій провладній фракції «Злагода».

Таку різку зміну політичних поглядів можна пояснити бажанням втриматися у своїх керівних кріслах, а також одержати можливість вступити у боротьбу на наступних виборах до органів місцевого самоврядування вже від нинішньої провладної політичної сили. Чи не стануть вони «чужими серед своїх», покаже час. Поки що «Наша Україна», в якій 26 депутатів, — найчисленніша в облраді. Проте щоб стовідсотково впливати на прийняття рішень, їй потрібно залучити ще бодай п’ять депутатів, що, зрештою, цілком можливо. Адже, за словами керівника фракції Мирослава Семаніва, ще не всі заяви бажаючих поповнити фракцію встигли розглянути.
Тим часом колишня провладна фракція «Злагода» з приходом нової політичної сили склала повноваження. На сесії було оголошено про створення двох нових фракцій «Народна довіра» та «Конструктивна дія».
— Фракція «Народна довіра» підтримуватиме всі добрі починання і разом з тим буде опозиційною до неефективних дій нової влади, — так коротко окреслив завдання фракції її керівник депутат облради Юрій Благодир.
Керівник іншої щойноутвореної фракції «Конструктивна дія» Валерій Богуцький сказав, що його фракція своєю метою вбачає ефективну діяльність на благо всіх мешканців області, незалежно від їх політичних уподобань, вона намагатиметься об’єднати депутатів, які мають конструктивний підхід до проблем регіону, що виходять за рамки вузькопартійних інтересів.
На сесії Рівненської обласної ради, яка відбулася минулої п’ятниці, дві новостворені фракції — «Народна довіра» й «Конструктивна дія» — оприлюднили звернення до Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, в якому «висловили глибоку стурбованість ситуацією на Рівненщині у післявиборний період». Вони вимагають втручання керівників держави в ситуацію, що склалася в регіоні. Адже з приходом нової влади, йдеться у зверненні, в області дедалі погіршується стан дотримання прав людини, Конституції та законів України, ведеться політична розправа з інакомислячими, широко впроваджується практика доносів. Депутати стурбовані масовим звільненням з органів державної виконавчої влади, установ та організацій з політичних мотивів; тим, що методом тиску людей змушують писати заяви про нібито добровільне звільнення з посад, після чого їх через страх перед новою владою не приймають на роботу в інших організаціях.
— Мені шкода, що Валерій Богуцький (а саме він зачитав звернення до керівників держави. — Авт.) так і не зрозумів, що в державі відбулося, — прокоментував звернення голова Рівненської облдержадміністрації Василь Червоній.
Можна прогнозувати, що кількісний склад фракцій Рівненської обласної ради зміниться вже до наступної сесії, бо є ще депутати, які остаточно не визначилися зі своєю фракційністю. Є ще час врятувати від зникнення й загітувати з позафракційних депутатів-сміливців в опозиційну фракцію «есдеків», з якої вибуло двоє депутатів.

Рівне.
Тим часом сигнал тривоги подає «Видавничий дім «ОГО». В оприлюдненій заяві йдеться про тиск з боку нової влади з метою перерозподілу політичних та медіа-ресурсів.
«20 березня 2005 р. було скоєне зухвале проникнення в один з офісів «Видавничого дому «ОГО». Невстановлені поки що зловмисники викрали сервер централізованої бухгалтерії, на якому містилась інформація про фінансово-господарську діяльність ТОВ «Видавничий дім «ОГО». Немає сумнівів, що злодіїв цікавила саме інформація, яку можна було б використати з метою дискредитації та переслідування ТОВ «ВД «ОГО», говориться в заяві.
Подібні явища, на жаль, не з кращого боку характеризують провладні сили не лише в Рівненському регіоні, а й кидають тінь загалом на дії президентського оточення.