За оцінкою Голови Верховної Ради Володимира Литвина, парламенти України і Грузії ефективно співпрацюють і сприятимуть тому, щоб відносини двох країн відповідали задекларованому рівню стратегічного партнерства. Про це він заявив під час зустрічі з Президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Як повідомив прес-секретар глави ВР Ігор Сторожук, відзначаючи важливість державного візиту президента Грузії до Києва, Володимир Литвин підкреслив: «Грузія — дружня країна, з якою нас пов’язують і історія, і майбутнє». Сторони обговорили широке коло питань. Зокрема, можливості посилення парламентської складової у підвищенні ефективності українсько-грузинської співпраці у сфері економіки, освіти, науки, культури. Відзначалося, що заходи в рамках року Грузії в Україні сприятимуть глибшому розкриттю потенціалу співробітництва. Також було обговорено деякі аспекти проведення Парламентської асамблеї країн—членів ГУУАМ у травні в Україні.
У ході переговорів Михайло Саакашвілі особливо відзначив роль українського парламенту в мирному врегулюванні та подоланні політичної кризи, що склалася у виборчий період листопада—грудня 2004 року.