29—30 березня Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідає Латвію. Програмою візиту передбачено зустрічі з президентом Вайрою Віке-Фрейбергою, головою Сейму Інгридою Удре та з членами групи із співробітництва з Верховною Радою України, а також з міністром закордонних справ Артісом Пабриксом, котрий нині виконує обов’язки глави уряду. Основні теми переговорів —становище в Україні, її шлях до Євросоюзу і НАТО, перспективи розвитку двосторонніх відносин.
В. Литвин побуває в Ризькому морському порту, котрий цікавить українських підприємців з огляду на популяризацію ідеї Балто-Чорноморського співробітництва. Передбачено також відвідання підприємства “Олайнфарм”, котре має тісні стосунки з Україною.
Голова ВР відвідає Ризьку українську середню школу, де зустрінеться з учнями, педколективом і активом місцевих українських організацій. За традицією латвійської дипломатії гостям запропоновано відвідати Музей окупації та прогулятися вузькими вуличками Старої Риги, повідомляє наш власний кореспондент Володимир СТРОЙ.