Процесія з 35 трунами, жалобними вінками під звуки похоронного маршу пройшла міськими вулицями. На головній, Думській, площі міста перед будинком одеської міськради активісти громадського комітету “Одеса — ТАК!” провели панахиду, присвячену “похованим” санаторіям, дитячим і піонерським таборам, пансіонатам і будинкам відпочинку.
На трунах таблички з написами знищених оздоровниць: “Примор’я”, “Червоні зорі”, “Здоров’я”, “Маяк”, “Аркадія”, “Україна”, “Дружба”, санаторії Міністерства оборони України.

Голова громадського комітету “Одеса — ТАК!” Ірина Яроцька вважає, що саме міська влада несе відповідальність за знищення оздоровниць за останні роки. 70 гектарів землі в прибережній зоні, де розташовані санаторії та будинки відпочинку, передано в приватні руки. Сьогодні на місці оздоровниць здіймаються елітні особняки багатих одеситів, серед яких чимало працівників виконавчої влади, прокуратури, міліції, депутатів міської ради, високопоставлених чиновників з Києва.
Заступник міського голови Володимир Максимович, який спілкувався з пікетниками, категорично заперечує всі обвинувачення на адресу міської влади щодо знищення санаторіїв. За його словами, міська влада здійснює суто технічні функції з продажу землі власникам будівель лікувального призначення.
Прокурор Одеської області Віктор Шахов кореспондентові “Голосу України” повідомив, що очолюване ним відомство порушило кримінальну справу стосовно Федерації профспілок України і ЗАТ “Укрпрофоздоровниця” за фактом заподіяння шкоди державі на 22 мільйони гривень. На таку суму було продано майно санаторіїв і будинків відпочинку. Прокуратура Приморського району порушила кримінальну справу проти працівників управління земельних ресурсів Одеської міської ради.