Мораторій на придбання автомобілів для керівників бюджетних установ і організацій, а також на проведення інших тендерних закупок оголосив голова Вінницької облдержадміністрації Олександр Домбровський.
Про це він повідомив представляючи новопризначених голів райдержадміністрацій (із 27 — вакантними залишилися ще три посади) та трьох заступників голови облдержадміністрації (питання з першим заступником поки що не вирішено). За словами керівника області, зроблено це для того, щоб максимально спрямувати всі бюджетні ресурси на розв’язання найважливіших проблем людей. Протягом двох перших місяців 2005 року, уточнив О. Домбровський, області вдалося повністю виконати плановані надходження до бюджету. Тепер це повинні реально відчути на собі ті, хто отримує кошти з казни, особливо малозахищені та багатодітні сім’ї. А з персональними авто для начальства можна й зачекати. Втім, жоден з них і без того не ходить пішки.
— Давайте розвернемо воза до людей! — закликав керівник області представників новосформованої команди.
При цьому особливо наголосив на необхідності глибше вникати у суть проблем, що їх порушують на місцях. Адже 80 відсотків питань, з якими люди їдуть в область чи столицю, стверджує голова облдержадміністрації, могли б бути вирішені у селі чи районі. Однак ті, від кого це залежить, не поспішають засукувати рукави. Поваги й любові до людей побажав О. Домбровський новопризначеним керівникам органів виконавчої влади.

Вінницька область.