Тиждень виявився багатим на події. Головна з них — зміни до бюджету, які Верховна Рада розглядала в п’ятницю. Критикувати головний фінансовий документ, попри його соціальну спрямованість, почали ще до того, як він потрапив до парламенту. Навіть урядовці. Перший віце-прем’єр-міністр Анатолій Кінах наголошував, що зміни готували без урахування думки підприємців. Зокрема, про скасування пільг, що може негативно позначитися на інвестиційному кліматі у країні. Міністр аграрної політики Олександр Баранівський критикував документ через зменшення фінансування села. А перший заступник голови Комітету ВР з питань бюджету Людмила Супрун взагалі прогнозувала, що зміни до бюджету навряд чи приймуть через незбалансованість.
Перепало на горіхи й іншому урядовому документу — змінам до Митного кодексу. Проти зниження ввізного мита практично на всі види сільгосппродукції на 80 відсотків виступили Народна партія та фахівці-аграрники. Бо це, на їхню думку, завдасть удару по вітчизняному виробникові.
Не обійшлося цього тижня і без скандалів. Генеральний прокурор Святослав Піскун заявив про контрабанду за кордон 18 крилатих ракет. Заява Генпрокурора змусила похвилюватися не лише Україну, а й світову спільноту. Як зазначив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, такі заяви не лише не сприяють іміджу країни, а навпаки, завдають по ньому удару. А на думку народного депутата Григорія Омельченка, який наводив ці факти ще у 1999—2001 роках, заява Піскуна — не що інше, як спроба зберегти свою посаду. Секретар Ради нацбезпеки та оборони Петро Порошенко пообіцяв провести розслідування і посилити контроль за експортом зброї, щоб унеможливити її контрабанду в майбутньому.
Повним ходом розпочалася підготовка до парламентських виборів-2006. Так, лідер “Яблука” Михайло Бродський повідомив про розпуск партії та її злиття із Всеукраїнським об’єднанням “Батьківщина”. А от лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко заявив, що НДП розраховуватиме лише на власні сили і йтиме на вибори самостійно.
Не менш насиченими були й будні регіонів. У Кіровограді прихильники партії “Трудова Україна” та обласна організація партії “Батьківщина” вимагали відставки голови облдержадміністрації Едуарда Зейналова. Зокрема, через те, що в нього немає вищої освіти, політичні репресії проти опонентів Президента та кадрові призначення. Тривало й одеське протистояння між колишнім та нинішнім міським головою — Едуардом Гурвіцом та Русланом Боделаном. Власне, це поки що розминка перед стартом нового політичного сезону.