Уряд зробить усе можливе для покращення інвестиційного клімату в країні. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр з питань європейської інтеграції Олег Рибачук на україно-французькому бізнес-форумі, який організував Український союз промисловців і підприємців.
Оскільки вітчизняна банківська система поки що не здатна самотужки підтримувати серйозні економічні проекти, країна потребує залучення іноземних інвестицій. Але, зауважив віце-прем’єр-міністр, не слід забувати про підвищення довіри в основного інвестора — населення України. За словами О. Рибачука, до кінця поточного року ріст прямих іноземних інвестицій становитиме майже 10,5 млрд. доларів.
На переконання першого віце-президента УСПП Сергія Прохорова, час відмовитися від слова “реприватизація”, бо воно, на думку деяких експертів, може відлякати інвесторів. Створення підприємства з іноземними інвестиціями — завжди ризик для обох сторін. Він полягає насамперед у відмінності психології та законодавства, в якому звикли працювати сторони. Тому в цю сферу йдуть лише сміливці, — вважає С. Прохоров. Та французька сторона сподівається, що діловий клімат, який створить нове керівництво країни, стане набагато прозорішим і безпечнішим.