Форт-Кенті і Майн (США). Чемпіонат світу із зимових видів спорту. Нашу збірну представляли лише дванадцять чоловік з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору. І от ця чудова дюжина завоювала 24 медалі (7 золотих, 10 срібних та 7 бронзових) і посіла друге місце в загальнокомандному заліку.
Першого дня змагань у біатлоні (перегони на короткій дистанції 7,5 км) українці виграли дві золоті (Владислав Морозов, Юлія Батенкова), дві срібні (Світлана Трифонова, Юрій Костюк) та дві бронзові медалі (Олена Юрковська, Віталій Лук’яненко).
Потім у біатлоністів на дистанції 12,5 км знову відзначився Морозов — став чемпіоном. Лук’яненко та Батенкова завоювали срібні медалі, а Сергій Хижняк — бронзову.
У змаганнях біатлоністок на лижних бобах (дистанція 10 км) українки окупували весь п’єдестал: першою стала Людмила Павленко, другою — Юрковська, третьою — Трифонова.
Вагоме слово сказали українські параолімпійці й у змаганнях лижників. Перегони на 10 і 5 км принесли нашій команді ще п’ять медалей: двічі першою стала Павленко, дві срібні медалі поклали до скарбнички Костюк та Юрковська, бронзову — Трифонова.
В індивідуальних стартах лижних перегонів на довгій дистанції “золото” виборола Павленко, “срібло” — Трифонова і Батенкова, “бронзу” — Костюк.
Останнього дня відбулися естафети. Наші чоловіки були третіми (Морозов, Олег Мунц, Лук’яненко), а жінки (Павленко, Юрковська, Батенкова) — другими.