У таких випадках кажуть, що у змаганнях переможців і переможених не було. Адже геть усі одержали подарунки і призи. Про нагороди, до речі, подбала Федерація футболу України. Це — м’ячі для всього навчального закладу, а ще сувеніри для хлопчиків та дівчаток — учнів 2 “А” класу, їхніх батьків, братів і сестер, тат і мам, бабусь і дідусів.
І щоб не випробовувати вашого терпіння, шановні читачі, назву місце події — столична гімназія “Академія”, що у Святошинському районі. Захід — друге свято футболу. Заспівувачем його став один з батьків — відомий футбольний арбітр Олександр Шамич. Досхочу пограли у футбол і діти, і дорослі. Провели різні естафети. Особливе пожвавлення панувало, коли пенальті виконували бабусі. Можна здогадатися, що робили вони це дуже оригінально й захопливо.
У цьому навчальному закладі спорт і фізкультура у великій пошані, бо до цієї справи зацікавлено ставиться директор гімназії Світлана Петрашенко. Є й відмінна база.
— Майже 800 учнів господарюють у двох великих ігрових залах і маленькому тренажерному, — розповідає старший викладач фізвиховання Тетяна Ляшенко. — Вдосталь місця для тренувань та змагань і на подвір’ї. За потреби можна і футбольне поле побудувати. Але ми намагаємося не обмежувати захоплення наших дітей лише футболом. Дуже популярний у них баскетбол. Тому в нас працює секція і з цього виду спорту...
Та повернімося до свята. Атмосфера панувала чудова, щира і радісна. Приємно відзначити, що серед батьків і дітей не помітив жодного бодай з натяком на зайву вагу. У них, схоже, спільні інтереси, котрі ще більше їх єднають, здружують. Усі — дорослі й діти —спортивні, сучасні. І це найбільше радує. Адже фізичне здоров’я нації — чи не найголовніша державна справа. Такі заходи, як оце у 2 “А” (класний керівник Людмила Никанорова) гімназії “Академія”, можна організувати не тільки у столиці, а й у кожному місті і селі України, у кожній школі. Адже витрат — майже жодних. Потрібні лише спортзал і зо два м’ячі. А головне — було б бажання!