У вихідні Донецьк став Меккою для опозиції: одразу три політичні лідери — Петро Симоненко, Наталія Вітренко та Віктор Медведчук — завітали до регіону. Лідер Комуністичної партії заявив журналістам, що не бачить різниці між Януковичем і Ющенком, бо «за роки незалежності в Україні сформовано залежний тип економіки, а він формує залежних політиків». Однак П. Симоненко пообіцяв, що керована ним фракція підтримає зміни до бюджету-2005, «якщо побачить у них перспективу соціальних питань». Народний депутат вважає, що варто проводити узгоджену політику збільшення доходів і контролю за цінами.
Кілька сотень людей зібралися в Донецьку на мітинг, організований Прогресивною соціалістичною партією. Лідер партії Наталія Вітренко закликала створити новий міждержавний союз зі своїм урядом і парламентом і повідомила, що незабаром в усіх регіонах збиратимуть підписи за оголошення імпічменту Президенту Віктору Ющенку та за проведення референдуму з питання федеративного устрою держави.
Про свою опозиційність заявляли і промовці на обласній конференції СДПУ(о). «Нам уже не треба чекати 100 днів, щоби зрозуміти: нова влада за своєю сутністю — антизаконна і антинародна. Вона встигла зробити низку суттєвих помилок, серед яких: спроби перегляду результатів соціальних досягнень попереднього уряду та зведення політичних рахунків», — заявив, виступаючи перед делегатами конференції, лідер партії Віктор Медведчук. Конференція одноголосно проголосувала за перехід до опозиції і рекомендувала зробити те само з’їздові партії.