Жоден, хто бодай раз на день перед виходом на роботу замислюється над майже риторичним запитанням “що вдягти?”, не міг пропустити такої події — прямої трансляції тижня прет-а-порте “Сезони моди”. Шедеври дизайнерського мистецтва демонструвалися 17—20 березня у столичному Міжнародному виставковому центрі. Чотири дні поспіль у ефірі телеканалу М1
28 творців одягу представляли 25 колекцій і своє бачення Жінки майбутньої осені й зими.

Більшість дизайнерів віддали перевагу стилям ампір і рококо. Вони домінують у “Наполеонівській” колекції від Земскової і Ворожбит, “гламурно-вершковій” — від Островерхової й Завадського, “кокетливій і безтурботній” — від Айни Гасе. Навіть Олексій Залевський камзольним кроєм піджаків натякнув на прийнятність рококо.
Верхній одяг з білого кашеміру — доступна розкіш, це довели дизайнери Оксана Караванська та Анна Бублик. А Олена Голець (Dolcedonna), Роксолана Богуцька і Тетяна Іващенко (Текстиль-Люкс) нагадали, якою витонченою й елегантною залишається шоколадна кольорова гамма, особливо виконана у велюрі, вовні, хутрі та інших натуральних матеріалах.
Колоритний етностиль — нині актуальний, як ніколи! Так вважають 21-річний львів’янин Петро Нестеренко (Домінанта), Ірина Каравай та Лілія Пустовіт. А Христина Гусіна поєднала етно зі стилем спортивним.
Знахідкою для блискучих і впевнених леді стануть костюми з колекції “Конкур” від Людмили Кисленко.
Наостанок — новина. Когорту “сезонівских” дизайнерів поповнили талановиті “Нові імена”: Ганна Родіна, Наталі Есмонт, Тетяна Карамболь, Йокут Шмід та Ірина Литвинська.
Що залишилося за кадром?
А за кадром, на жаль, залишилася публіка — рафінований бомонд і “навколомодна тусовка”. На жаль — бо за рівнем оригінальності й стильності її одяг, зачіски й аксесуари подекуди не поступалися витворам з подіуму.
І ще новина, якою не можна не пишатися. Буквально кілька днів тому модний десант з провідних вітчизняних дизайнерів (серед яких — Діана Дорожкіна, Андре Тан, Віктор Анісімов) повернувся з Мілана. Днями вже в розширеному складі він вкотре презентуватиме українську моду в Санкт-Петербурзі під час “Дефіле на Неві”.