Група народних депутатів — представники парламентських фракцій БЮТ, «Наша Україна», партії «Єдина Україна», Соціалістичної партії, Народної партії — звернулася до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Голови Служби безпеки України Олександра Турчинова та Генерального прокурора України Святослава Піскуна з депутатським запитом з приводу ситуації, яка склалася у ВАТ «Черкасигаз».
У ньому, зокрема, йдеться про те, що всупереч законодавству в цьому відкритому акціонерному товаристві відбувається прихована приватизація, грубо порушуються права держави.

Так, у травні минулого року, всупереч статуту та не маючи на це законних підстав спостережна рада акціонерного товариства документом за підписом заступника голови правління НАК «НафтоГаз України» І. Вороніна призначає виконувачем обов’язків голови правління «Черкасгазу» тимчасово непрацюючого і некомпетентного в нафтогазовій галузі О. Семенка. На підприємстві розігрується силовий сценарій захоплення влади. Новопризначений голова фактично одноосібно розпоряджається коштами і за час своєї діяльності здійснює не одну сумнівну фінансову операцію.
У грудні відбуваються нелегітимні загальні збори акціонерів ВАТ «Черкасигаз», які до цього переносили п’ять разів. Головою правління незаконно призначають Д. Чіріча, який одночасно обіймає посаду начальника Департаменту економіки та цінової політики НАК «НафтоГаз України». Збори досягають своєї головної мети: за рахунок додатковій емісії акцій збільшується статутний фонд підприємства, а вартість державного пакета акцій фактично зменшується з 51 до 10 відсотків.
Державу фактично усунуто від можливості сказати своє слово чи то в питаннях виплати дивідендів, чи обрання керівних органів товариства. Акціонерів не допускають до участі в загальних зборах, не інформують про їх призначення, окремі зібрання проводять поза територією підприємства. Питання діяльності ВАТ «Черкасигаз» авторитарно вирішують ті акціонери, яких представляє підприємець Ю. Вязмітінов. При цьому комерційні фірми реалізують тіньові фінансові схеми. За попередніми підрахунками, сума фінансових махінацій становить 80 млн. гривень. Поки нова влада придивляється, вникає у суть справ, черкаський бізнесмен Ю. Вязмітінов, заступник голови НАК «НафтоГаз України» І. Воронін та колишній губернатор Черкащини, чільний прибічник СДПУ (о) В. Льошенко спішать «прихватизувати» цей стратегічний обласний об’єкт.
Вишгородський районний суд Київської області своїми рішеннями від 26 листопада та 31 грудня визнав недійсними рішення спостережної ради про призначення О. Семенка виконувачем обов’язків голови правління акціонерного товариства та рішення загальних зборів акціонерів. Але 21 лютого 2005 року Апеляційний суд Київської області виносить незаконні ухвали, якими скасовуються зазначені вище рішення Вишгородського районного суду, а справи знову направляються до нього на новий розгляд. Очевидно, щоб затягнути розв’язання справи.
Щоб захистити законні інтереси держави від зазіхань з боку організованої групи, яка впродовж восьми місяців розкрадає державне майно, депутати вважають за потрібне:
— провести повну перевірку господарської діяльності підприємства, припинивши його подальше розкрадання;
— зупинити реєстрацію додаткової емісії акцій «Черкасгазу» в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку (Київ).
Народні депутати вимагають притягнути до кримінальної відповідальності заступника голови правління НАК «НафтоГаз України» І. Вороніна, начальника Департаменту економіки та цінової політики Д. Чіріча, начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності Ю. Величко, а також О. Семенка, Ю. Вязмітінова — за спробу виведення з-під контролю держави пакета акцій ВАТ «Черкасигаз», розкрадання державного майна та призначення керівництва підприємства в особистих інтересах.
Водночас народні обранці звертають увагу на те, що кожний день затримки у вирішенні цього  питання може призвести до значних матеріальних втрат підприємства. За цей час може відбутися виведення з державної власності пакета акцій підприємства за допомогою реєстрації в Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку додаткової емісії акцій ВАТ «Черкасигаз».
Нині прокуратура Черкаської області арештувала рахунки ВАТ «Черкасигаз». Ведеться слідство.
Друкується відповідно до статті 42 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».