Голова Верховної Ради України переконаний, що план дій Україна—ЄС дає всі підстави казати про вихід за межі політики сусідства. Про це він заявив на зустрічі з делегацією консультативної ради з міжнародних питань Королівства Нідерланди на чолі з Адріаном Якобовітсом де Зегедом. Для України вкрай важливо, аби Європа, в тому числі через такі структури, як консультативна рада, отримувала об’єктивну інформацію про те, що Україна може зробити для ЄС, зазначив Володимир Литвин.
Говорячи про євроінтеграційні устремління, глава українського парламенту зазначив, що “курс на Європу є цивілізаційно зумовлений, і для нас вкрай важливо отримати імпульс від європейського співтовариства з урахуванням саме цього чинника”. “Це — саме та основа, яка допоможе сконсолідувати українське суспільство”. Наприклад, вирішити питання щодо зони вільної торгівлі і пом’якшення візового режиму. Тоді процеси євроінтеграції в Україні набули б незворотного характеру, зауважив під час зустрічі Голова Верховної Ради України.
У свою чергу, пан Зегед повідомив, що парламент Нідерландів доручив консультативній раді зробити доповідь за підсумками візиту в Україну щодо подальших стосунків Голландії з Україною. Зокрема, учасників зустрічі цікавило, який внесок може зробити їх країна в розвиток політики сусідства України з ЄС.