Бокс. У столичному концерт-холі «ФріДом» відбулося обіцяне свято на рингу. Усі дев’ять поєдинків могли задовольнити смаки найавторитетніших поціновувачів. Скажімо, ще раз підтвердили власну перспективність брати-близнюки Очеретяні з Києва, які провели оглядові бої у важкій ваговій категорії. Петро за очками (чотири раунди) виграв у Олександра Курманова (Харків), а Павло вже в першому раунді нокаутував іншого харків’янина Володимира Гуськова.
Кілька боїв мали міжнародний статус. Шість раундів красивої суперечки подарували Віктор Зінов’єв з Кривого Рогу і Данило Прокопчев з Білорусі (76,2 кг). За очками переміг українець, якому фахівці пророкують яскраве майбутнє. Ще один українсько-білоруський двобій провели В’ячеслав Узелков (Вінниця) та мінчанин Дмитро Адамович (напівважка вага, 79,3 кг). Вінничанин потужним ударом звалив суперника у п’ятому раунді. Нокаут! Наш відомий боксер Андрій Куватов переміг за очками Василя Андріанова (Росія, Сєвєродвінськ). Це категорія 72,2 кг.
Міжнародний рейтинговий бій відбувся серед напівважковаговиків — чемпіоном України Юрієм Барашьяном з Феодосії і чемпіоном Уругваю Еріке Карлосом Кампосом з Монтевідео (вісім раундів). Після двох раундів розвідки у третьому український боксер пішов у рішучий наступ, і все завершилося технічним нокаутом.
Тепер харків’янин Сергій Федченко — цікавий, технічний боксер — має право поборотися за титул чемпіона України (63,5 кг). Адже він виграв за очками півфінальну зустріч у Сергія Ляха з Кам’янця-Подільського.
А головною подією на рингу, звичайно, був титульний поєдинок. Чемпіон світу за версією ІBF, володар низки гучних титулів, ветеран Національної ліги професіонального боксу України, 35-річний Віктор Фесечко вів боротьбу за пояс чемпіона країни у вазі 69,8 кг з вінничанином Володимиром Боровським. Чесно кажучи, це був найцікавіший, найнасиченіший двобій. Протистояли сміливі, витривалі бійці. Кожний з них заслуговував на перемогу. Але вона прийшла до Фесечка. Що й казати, досвід — велика справа. Всі арбітри віддали перемогу Віктору! А чемпіонський пояс йому вручив президент НЛПБУ, народний депутат України Микола Лісін.
— Ми провели вже два заходи у «ФріДомі», — сказав кореспондентові «Голосу України» перший віце-президент і головний тренер НЛПБУ Михайло ЗАВ’ЯЛОВ. — Ми продивилися велику групу перспективних бійців, організували яскраві титульні поєдинки. Головні з них — бої за звання чемпіона України. Нова наша акція на цьому рингу 17 квітня....