Нічого дивного немає в тому, що капітан збірної України Андрій Шевченко висловився про ситуацію навколо відставки головного тренера національної команди Олега Блохіна й судовий розгляд «справи київського «Динамо». Ось його слова:
— Свій перший матч за збірну України я зіграв рівно десять років тому. Відтоді команда тричі зупинялася за крок від фінального турніру європейських і світових першостей, не здолавши бар’єру плей-оф. Сьогодні наша команда наблизилася до того, щоб пробитися на чемпіонат світу-2006 напряму. Ми вдало стартували у відбірному турнірі, підкріплюючи результат якісною грою. Сьогодні це монолітний колектив однодумців — наставників, гравців, менеджерів. Атмосфера в ньому будується буквально по цеглинці, але всі ми приїжджаємо до збірної з величезним задоволенням, відчуваючи, що робимо велику й потрібну справу для українського народу.
Раптом у розпал турніру, напередодні досить відповідальної зустрічі, дізнаємося, що команда може залишитися без тренерського штабу! Від нашого тренера — Олега Блохіна — вимагають зробити вибір між посадою у збірній, котру він посідає на громадських засадах, і депутатським мандатом. Поважаючи громадянську позицію Олега Володимировича, хочу запитати: чому про сумісництво не говорили рік, два тому, чому ці проблеми виникли саме тепер, коли збірна під його керівництвом демонструє результат, дарує вболівальникам радість і надію?!
Як капітан збірної, від себе особисто і від імені своїх партнерів закликаю: дайте Блохіну і команді можливість нормально працювати! Дайте нам завершити те, що ми розпочали! Такого шансу в нашого футболу не було, й невідомо, коли він з’явиться знову.
Мене непокоїть також ситуація навколо київського «Динамо». У цьому клубі я виріс, у ньому став професіональним футболістом, здобув популярність, досвід і друзів, багато з них опинилися зараз у непростій і неоднозначній ситуації. Я за те, щоб будь-які майнові суперечки вирішували цивілізовано, у правовому полі.
До речі, Андрій вже незабаром з’явиться в рідному місті, щоб узяти участь у відбірковому матчі чемпіонату світу-2006 (друга європейська група) проти збірної Данії (Київ, 30 березня, НСК «Олімпійський»).
До цієї події готуватимуться: воротарі — Шовковський, Рева (обидва — «Динамо»), Кернозенко («Дніпро»); оборонці — Несмачний («Динамо»), Матюхін, Радченко, Єзерський, Русол (усі — «Дніпро»), Свідерський («Сатурн», Росія, Раменське); півоборонці — Бідненко, Назаренко, Рикун, Ротань (усі — «Дніпро»), Гусін («Крилья Совєтов», Росія, Самара), Тимощук («Шахтар»), Білецький (ФК «Москва», Росія), Гусєв («Динамо»); нападники — Шевченко («Мілан», Італія), Воробей, Бєлік (обидва — «Шахтар»), Косирін («Чорноморець»), Воронін («Байєр», Німеччина, Леверкузен).


Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.