Позавчора тренер збірної України Олег Блохін заявив, що написав заяву про відставку зі своєї посади. А через кілька годин після цього виконком Федерації футболу України задовольнив прохання Блохіна.
За словами Григорія Суркіса, який зустрівся з журналістами, голосування відбувалося у телефонному режимі. За відставку Блохіна з двадцяти семи членів виконкому проголосували чотирнадцять, десять були проти (серед них він сам) і троє утрималися.
Президент ФФУ розповів, що два дні розмовляв із Блохіним на тему відставки. Але тренер був непохитний. Слідом за Блохіним намір скласти повноваження мають і його асистенти — Баль, Альтман, Кузнецов і Роменський.
— Видатний футболіст Олег Блохін виявився мудрим педагогом, — зазначив Г. Суркіс. — Він зміг створити в колективі чудовий і головне — переможний мікроклімат. Андрій Шевченко розповідав мені, що тепер він з особливим душевним піднесенням прибуває до збірної.
Події відбуваються так швидко і несподівано, що прогнозувати ситуацію не наважиться ніхто. Вболівальникам зостається лише сподіватися на правове рішення Апеляційного суду міста Києва, на засіданні якого мають розглядати питання про можливість поєднання Блохіним повноважень народного депутата та головного тренера збірної. У разі позитивної відповіді будемо просити Олега Блохіна повернутися...
Цікаво, що за часів перебування О. Блохіна у лавах фракції комуністів Верховної Ради його тодішні колеги і товариші не переймалися тим, що Олег Володимирович постійно проживав у Греції, де працював тренером різних клубів. І ось тепер, коли Блохін перейшов до іншої фракції, комуністи ініціювали його «справу».