Біатлон. Контіолахті (Фінляндія). Чемпіонат світу серед юніорів. Уже в перших перегонах (10 км) українська спортовка сумчанка Віта Семеренко виборола “срібло”. Вихованка тренера Шамрая припустилася трьох промахів у стрільбі, але компенсувала це високою швидкістю. А чемпіонкою стала росіянка Світлана Слєпцова. “Бронза” дісталася Марі Дорін (Франція).
Легка атлетика. Сент-Етьєн (Франція). Тут 19—20 березня відбудеться 33-й чемпіонат світу з кросу. Міжнародна федерація оголосила розміри призових. Чемпіони світу (дорослі групи) отримають по 30 000 доларів, срібні призери — 15 000, бронзові — 10 000. На цих змаганнях Україну представлятиме лише один спортовець — Сергій Лебідь. Він єдиний не темношкірий атлет, котрий був призером чемпіонатів світу в нинішньому сторіччі. 2001 року в Бельгії українець став срібним медалістом.
Футбол. Одужання капітана збірної України Андрія Шевченка йде швидше, ніж планували лікарі. “Запевняю вас, що місце перелому зростається бездоганно, і ви не побачите на обличчі Андрія жодних слідів від операції, — заявив Роберто Бурсатті, один з хірургів, котрі оперували Шевченка. — У ході операції Андрію було поставлено дві найтонші фіксуючі пластинки з титану. Я ще раз звертаю вашу увагу на те, що ми вправили всі кістки й гарантовано закріпили так, як треба”. Щоправда, ймовірно, Андрій вийде на поле в спеціальному захисному шоломі.


***


Відбулося засідання контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України, на якому було розглянуто апеляцію бориспільського “Борисфена” на рішення ПФЛ про присудження клубові з Борисполя технічної поразки через неготовність газону прийняти матч 17-го туру проти “Ворскли-Нафтогаз”. Розглянувши апеляцію “Борисфена”, КДК ухвалив: рішення ПФЛ з цього питання залишити в чинності.
Президент бориспільського клубу Ігор Ковалевич, не згодний з рішенням КДК, заявив, що він готує всі необхідні документи для направлення їх до апеляційного комітету ФФУ, а якщо буде потрібно, то й до Цивільного суду України. “Маємо намір іти до кінця, відстоюватимемо честь і права “Борисфена”, — підкреслив пан Ковалевич.
Бокс. Перенесення поєдинку за титул чемпіона WBC у суперважкій ваговій категорії між Віталієм Кличком та Хасимом Рахманом змусило промоутерів обох сторін повернутися до переговорів про призначення нової дати поєдинку. Представники Віталія назвали найвірогіднішу дату — 18 червня. Дон Кінг уже отримав пропозицію про проведення поєдинку цього дня, і найближчим часом від нього чекають відповіді. Нагадаємо, що призначений на 30 квітня бій Кличко—Рахман не відбудеться через травму нашого боксера.
Баскетбол. Маріупольський “Азовмаш” зазнав поразки в першому матчі 1/4 фіналу розіграшу Євроліги ФІБА від російського “Динамо” (Санкт-Петербург) з рахунком 77:88. Другий матч відбудеться в Маріуполі завтра. Якщо “Азовмаш” переможе, то вирішальна зустріч за вихід до фіналу чотирьох відбудеться 23 березня в Санкт-Петербурзі.