Сноубординг. Київ. Етап Кубка Європи. Улюблене місце столичних прихильників гірськолижного спорту — Протасів Яр — стане ареною цих найпрестижніших міжнародних змагань. Хоча тамтешні схили вже ставали ареною європейських стартів (торік у січні).
Отже, за очки до загального заліку Кубка континенту збираються поборотися 80 спортсменів. Це спортовці з Австрії, Словенії, Польщі, Білорусі, Болгарії, Росії, Швейцарії та України. Більшість із них входить до групи найсильніших у країнах, котрі вони представлятимуть.
Від України виступатимуть шість учасників. І вболівальників, природно, цікавить запитання: на що розраховують господарі траси? Як відзначив перший віце-президент Федерації лижного спорту України Володимир Малежик, шанси в наших майстрів катання на дошках досить реальні. Зокрема, Пеняк (Ужгород), Баранов (Київська область), Ольга Зіньків (Львів), Климентовський (Харків) налаштовані на успішний виступ.
До речі, до Києва приїде кілька визнаних “профі” (Балдакова, Фландер, Штатдерфелер, Томас Брен...). Це свідчення високої оцінки нашої траси з боку відомих спортовців, рівня організації турніру, зрештою, популярності України.
Кількість фіз-пойнтів (залікових очок), які дістануться найвдалішим, ще не визначено — вона стане відома лише після приїзду спортсменів. А ось призовий фонд уже має конкретні цифри: грошові призи — 4000 доларів, а призи від компанії Rossіgnol — 5000 тисяч доларів.
У чоловічому фіналі візьмуть участь шістнадцять учасників, а в жіночому — вісім. Утім, якщо до Києва прибуде більш як півсотні представниць прекрасної статі, тоді кількість фіналісток збільшиться також до шістнадцяти.
Від кубкових континентальних змагань великою мірою залежатиме можливість виступів українських сноубордистів на Олімпійських іграх у Турині-2006. Щоб завоювати ліцензію на головні зимові старти чотириріччя, треба набрати 120 фіз-пойнтів, крім того, входити до 25 найсильніших за підсумками Кубка Європи. Влітку наші найкращі майстри проведуть повноцінну підготовку на трасах в Австрії. Потім візьмуть участь у чотирьох етапах розіграшу Кубка світу...
А поки що пропонуємо вашій увазі розклад київських змагань:
19 березня. Попередні заїзди (15.00). Урочисте відкриття змагань (17.00). Фінальні заїзди (18.00).
20 березня. Попередні заїзди (9.30). Фінальні заїзди (12.00). Нагородження переможців і призерів (14.00).