Футбол. Пристрасті навколо київського “Динамо” і депутатства наставника збірної України Олега Блохіна, звичайно, турбують мільйони прихильників гри не лише в Україні. Однак навіть вони не здатні зупинити футбольного життя. Воно триває, відбуваються інші події, які варті уваги.
Скажімо, позавчора зіграно останній матч у відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. “Інтер” (Італія) — “Порту” (Португалія). 3:1. “Сан-Сіро”. 65 000 глядачів. Голи: Адріано, 6, 63, 87 — Жорже Кошта, 69. Перший матч — 1:1.
Отже, “Порту” попереднього змагання склав із себе повноваження клубного чемпіона Європи. А до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів ввійшли: “Інтер”, “Мілан”, “Ювентус” (усі — Італія), “Челсі”, “Ліверпуль” (обидва — Англія), “Ліон” (Франція), “Баварія” (Німеччина), ПСВ (Нідерланди). Жеребкування чвертьфіналів відбудеться завтра.
Але португальцям не поталанило не лише на клубному рівні. В хорватських містах Макарска, Оміс та Змовника проходять ігри у третій групі елітного кваліфікаційного раунду юнацького чемпіонату Європи-2005 (U-17). Позавчора збірна України в першому матчі надпереконливо переграла саме збірну Португалії — 3:0.
Підопічні Ігоря Жабченка виступали в такому складі: Загладько, П. Пашаєв, М. Пашаєв, Лугачов, Гошкодеря, Лисенко, Малюк (Льопа, 49), Гончарук, Бровченко, Чапко (Курилов, 54), Демченко.
Наші хлопці забили швидкий гол. На четвертій хвилині після подачі кутового м’яч відскочив до Єгора Лугачова з “Локомотива-МСМ-ОМІКС” (Київ), і той метрів із двадцяти влучно пробив у дальній кут воріт. Подвоїти рахунок українській команді вдалося також після розіграшу кутового. Удар київського динамівця Володимира Лисенка головою виявився невідпорним. А останню крапку в зустрічі в результаті колективних дій поставив Дмитро Льопа з дніпропетровського “Дніпра”.
Павло Кікоть (асистент тренера збірної України):
— Це лише перший поєдинок. І зроблено вдалий крок. Однак ми в жодному разі не повинні втрачати концентрації. Дуже ретельно і серйозно готуватимемося до зустрічі з хорватами.
Альваро Боргеш (тренер збірної Португалії):
— Вітаю з перемогою збірну України — надійну і потужну команду. Ми намагалися застосовувати довгі верхові передачі. Однак українці чудово діяли на “другому поверсі”. Зрозуміло, що результат мене засмутив. Програвати 0:3 — то забагато. Але ще раз наголошую на тому, що українці заслужено перемогли.
В іншій парі хорвати виграли в угорців — 2:1. Сьогодні збірна України зустрічається з командою Хорватії.


Данці зі складом визначилися


Дедалі ближче 30 березня. Того дня на НСК “Олімпійський” у Києві відбудеться відбірковий матч чемпіонату світу-2006 між збірними України та Данії. Олег Блохін не поспішає називати склад своєї команди, який готуватиметься до цієї важливої події. А от його данський колега Мортен Оксен змушений це зробити вже тепер. Адже його колектив перед візитом до нас 26 березня має зіграти поєдинок проти збірної Казахстану.
Отже, список данських футболістів: воротарі — Серенсен (“Астон Вілла”, Англія), Крістіансен (“Віборг”); оборонці — Прісне (“Генк”), Нільсен, Сеннелс (обидва — “Брондбю”), Лаурсен (“Астон Вілла”), Гельвег (“Норвіч”, Англія), Крельдруп (“Удінезе”, Італія), Ніклас Йєнсен (“Боруссія”, Німеччина, Дортмунд); півоборонці — Даніель Йєнсен (“Вердер”, Німеччина), Поульсен (“Шальке-04”, Німеччина), Гравесен (“Реал”, Іспанія, Мадрид), Вюрц (“Ольборг”), Клайс Йєнсен (“Фулгем”, Англія); нападники — Сільбербауер (“Копенгаген”), Перес (“АЗ”, Нідерланди, Алкмаар), Йоргенсен (“Фіорентина”, Італія), Роммедаль (“Чарльстон”, Англія), Гронк’яр (“Атлетіко”, Іспанія), Йон-Даль Томассон (“Мілан”, Італія), Мадлен (“Бохум”, Німеччина), Скубо (“Брондбю”).


Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.