Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк високо оцінив міжпарламентську складову двосторонньої україно-угорської співпраці. Вчора під час зустрічі з депутатською групою Державних Зборів Угорської Республіки з міжпарламентських зв’язків з Україною він зазначив, що наше співробітництво є одним з найактивніших. Особливо на рівні груп дружби.
Він також підкреслив, що українська влада докладає зусиль, аби угорська меншина мала всі умови для розвитку і задоволення мовно-культурних потреб. За словами Адама Мартинюка, 151 тисяча угорців проживає в Закарпатській області, і представник угорської меншини Іштван Гайдош тричі обирався до парламенту по 74-му виборчому округу.
У свою чергу, керівник депутатської групи Державних Зборів Угорської Республіки з міжпарламентських зв’язків з Україною Ласло Газда, високо оцінивши рівень співробітництва із Закарпатською областю, зазначив, що Угорщина зацікавлена в успіхах всієї України. Угорщина вважає себе стратегічним партнером України і надаватиме їй підтримку на шляху євроінтеграції. Зокрема, Будапешт підтримує надання Україні статусу країни з ринковою економікою.