Бокс. Нагадаємо, що Національна ліга професіонального боксу України (НЛПБУ) в лютому провела перші бої за звання чемпіона країни. Тоді в залі столичного концерт-холу “Фрідом” власниками заповітних поясів стали Олександр Гуров і Юрій Барашьян. В інтерв’ю “Голосу України” президент НЛПБУ, народний депутат Микола Лісін пообіцяв регулярно проводити поєдинки за звання національного чемпіона серед професіоналів в усіх категоріях.
Ми поцікавилися в НЛПБУ, як виконуватимуть обіцянки. Її перший віце-президент і головний тренер Михайло ЗАВ’ЯЛОВ повідомив:
— “Фрідом” знову стане ареною цікавих подій. Там 20 березня відбудеться кілька оглядових поєдинків. Адже ми постійно шукаємо нові таланти. Далі в півфінальних боях чемпіонату країни зійдуться харків’янин Сергій Федченко та Сергій Лях із Кам’янця-Подільського (вага 63,5 кг), Віктор Зінов’єв (Кривий Ріг) і білорус (наші змагання відкриті) Данило Прокопчев (76,2 кг).
Нарешті про центральні події — чемпіонські бої. Спершу сперечатимуться чемпіон світу за версією ІBF Віктор Фесечко з Кіровограда і вінничанин Володимир Боровський (69,8 кг). А потім до боротьби стануть напівважковаговики (79,3 кг) В’ячеслав Узелков (Вінниця) і чемпіон Білорусі Дмитро Адамович.
Не обійдеться й без міжнародного поєдинку. Рейтингову зустріч проведуть чемпіон України Юрій Барашьян із Феодосії та Енріке Карлос Кампос (Уругвай).