До редакції газети надійшов лист від дівчинки із Сумського інтернату, яка запитує, чи приїдуть до них ще ті чудові артисти, які були минулого року з концертом “Молодь — наше майбутнє!”. На це запитання відповіли в Українському молодіжному центрі. Саме він організував ту акцію.

УМЦ існує при Міністерстві у справах сім’ї, дітей та молоді вже шість років. Молодіжні акції, відвідування дитячих будинків, шкіл-інтернатів для сиріт, притулків, виправних колоній для неповнолітніх... На сьогодні немає в Україні області чи регіону, де не побувала б творча група вітчизняних артистів, психологів, журналістів, об’єднаних думкою про малят з фізичними вадами, сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування. І матеріальна допомога, як звикли вважати багато хто з нас, це аж ніяк не найголовніше. Діти шукають спілкування, розуміння, чогось яскравого і захоплюючого. І довго після закінчення акції до організаторів надходять листи від дітлахів.
До речі, й найважчими проблемами, з’ясувалося, дітям легше ділитися не з викладачами чи вихователями інтернату. Лікарі-наркологи, психотерапевти, спортсмени їздили восени в ті регіони України, де найгостріша проблема наркоманії та СНІДу, і змогли викликати довіру в аудиторії, яка зазвичай мало з ким відверта. Акція “Творча молодь проти наркоманії та СНІДу”, за словами самих наркозалежних, відкрила їм очі на власне життя. Разом з учасниками їздив хлопець, який зміг кинути вживати наркотики, змінив силою власною волі самого себе і все навколо себе.
— Для нас бачити в очах слухачів розуміння, усвідомлення того, що ми намагаємося до них донести — це найкраща нагорода, — каже директор Українського молодіжного центру Олена Куцевалова. — І якщо бодай одній дитині ми змогли допомогти — це вже щастя!
Разом із зміною керівництва змінилася і назва організації. Міністерство у справах сім’ї, дітей та молоді тепер називається Міністерство молоді та спорту.
— Хоча з назви зникли слова “діти” та “сім’я”, проблеми сиріт чи багатодітних родин залишаються, — пояснює Олена. — Сподіваємося, що ми, за підтримки нашого міністерства, зможемо продовжувати свою діяльність, допомагаючи тим, хто насправді цього потребує!