Судове засідання в Одесі


В одеському Приморському районному суді розглядали заяву народного депутата України Едуарда Гурвіца про скасування рішення Жовтневого районного суду від 20 травня 2002 року. Тоді суд не задовольнив його вимогу скасувати рішення міської виборчої комісії, яка визнала переможцем на виборах міського голови Руслана Боделана.
Дванадцятигодинне судове засідання викликало в місті великий резонанс. Сотні прихильників як Боделана, так і Гурвіца зібралися біля будинку суду. Два квартали оточили міліцейськими кордонами. Зал перевіряли сапери, а всіх учасників оглядали. Інтереси Боделана в суді представляли народні депутати Нестор Шуфрич, Ігор Резнік, Михайло Добкін і Володимир Заєць. Гурвіца — їхній колега Юрій Кармазін.
Свою заяву Едуард Гурвіц мотивував тим, що йому стали відомі нові обставини, які свідчать про порушення на виборах міського голови три роки тому. У січні нинішнього року було відновлено розслідування кримінальної справи, порушеної Генеральною прокуратурою в травні 2002 року за фактами фальсифікацій, допущених на виборах одеського міського голови. 9 березня в рамках розслідування цієї кримінальної справи Едуарда Гурвіца було визнано потерпілою стороною. Проведена в рамках розслідування кримінальної справи судово-почеркознавча експертиза деяких протоколів дільничної виборчої комісії показала, що підписи членів комісії підроблені. Крім того, стали відомі факти порушення голосування за відкріпними талонами.
Захисники Боделана клопотали про відвід судді, яка подану в п’ятницю заяву вже в понеділок винесла на розгляд. Це і ще цілу низку клопотань було відхилено. Згідно з судовим вердиктом, заява Едуарда Гурвіца має бути задоволена.
Сьогодні відбудеться засідання Приморського суду Одеси, на якому розглядатиметься заява Гурвіца про визнання недійсним рішення міськвиборчкому від 3 квітня 2002 року, що назвало мером Одеси Боделана. Не виключено, що в разі перемоги у другому судовому раунді влада в Одесі поміняється. Міським головою може бути оголошений Гурвіц, як такий, що посів друге місце на виборах 2002 року.


Одеса.