Учора у другій половині дня Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся із заступником глави парламенту Грузії Михайлом Мачаваріані. Грузинського гостя також прийняв перший заступник глави українського парламенту Адам Мартинюк.
Як повідомила керівник прес-служби ВР Вікторія Шведова, під час переговорів Адам Мартинюк поінформував про політичну та економічну ситуацію в Україні, про діяльність Верховної Ради, зокрема про внесення змін до бюджету цього року. На думку Першого заступника Голови ВР, уряд зіткнеться з певними труднощами через нестачу коштів. “Кредит довіри до нової влади дуже високий, усе залежить від виконання передвиборних обіцянок”, — зазначив Адам Мартинюк. Ще одна проблема — питання реприватизації, яке, на думку Адама Мартинюка, спричинило певну напруженість у суспільстві.
Торкаючись українсько-грузинської співпраці, Перший заступник Голови ВР України зазначив, що її треба надалі розвивати і поглиблювати. Грузинський гість, у свою чергу, поінформував про суспільно-політичну ситуацію у Грузії і розповів, що делегація, на чолі якої він прибув в Україну, сьогодні братиме участь у засіданні економічного комітету ПАЧЕС у Донецьку.