«Шановна редакціє! Прочитала оголошення в газеті, що, передплативши «Голос України», можна отримати автомобіль чи кілька тисяч гривень. Я передплатила газету, вислала абонемент — і тиша. Я вірю вам, як людям з чистою совістю. Тож напишіть, будь ласка, коли будуть відомі прізвища щасливчиків. З повагою, ваш передплатник Віра Сухоставська. Суми».
«Минулого року передплатив «ГУ» і вислав квитанцію на адресу редакції, але так і не знайшов повідомлення про тих, кому дістався автомобіль чи обіцяні гроші. Значить, ви просто обманюєте і в такий спосіб заманюєте передплатників. Отож не опублікуєте прізвищ — змушений буду звернутися... Іван Кутовий. Сміла Черкаської області».
Що стосується минулого року, то “Голос України” розповідав про тих, кому пощастило, і навіть були вміщені фото. Наші передплатники із Сумської області, торішні призери родина Населевських, нещодавно завітали до редакції і навіть поділилися, на що витратили гроші, — придбали онуку до випускного вечора костюм і туфлі. Інша справа, що не всі хотіли “світитися” зі своїми подарунками. Так само, як і цьогоріч, не всі побажали, щоб про них повідомляли в газеті.
Декотрі із спостережливих передплатників стурбовані тим, що доводиться отримувати в подарунки товари, вироблені в своїй же області. “З ваших повідомлень зрозумів, що все проходить регіонально, — пише Володимир Чуйко із села Морочно Зарічненського району Рівненської області. — Якщо в моєму регіоні виробляють сірники і посуд, то я й отримую такий подарунок, якщо він мені випаде. А як же розігрується автомобіль? Невже не можна все це показати по телевізору, щоб і ми бачили, або напишіть детальніше в газеті.”
На жаль, свого каналу на телебаченні газета не має, показати сам процес не можемо, а описати — будь ласка. Отже, читач-рівненчанин має рацію: подарунки розігруються регіонально, тобто, ті товари, які виробляють на території області. Це робиться ще й тому, що не всі учасники розіграшу можуть приїхати за подарунком, і власним кореспондентам доводиться самим доставляти його до передплатника. Ви ж розумієте, що на території області це зробити легше.
Далі ваші листи з позначкою “Розіграш” розкладають у скриньки із зазначенням області. (Примітка: коли надсилаєте копії абонементів, не кладіть до конверта аж надто цікаві листи або інші документи — такий конверт до розіграшу може не потрапити, бо журналісти готуватимуть лист до друку. Тільки абонемент, ідентифікаційний код і позначка на конверті “Розіграш”.) Створюється комісія, до складу якої входять представники відділів — соціальних питань та листів, аналітично-інформаційного та юридичного, один із заступників головного редактора.
А потім починається найголовніше: зі скриньок, які розташовані по областях в алфавітному порядку, витягують конверти і в присутності членів комісії її секретар складає список щасливчиків на подарунки. (Примітка: на конверті з позначкою “Розіграш” індекс, адресу, прізвище, ім’я по батькові пишіть чітко і розбірливо.)
А от “тисячники” та автомобіль розігруються дещо інакше. Усі листівки на “Розіграш” складаються в одну скриньку. Оголошується подарунок і зі скриньки виймається листівка.
Знову наведу рядки з листа Володимира Чуйка з Рівненщини, у якому він зазначає, що хоч ні разу не потрапив до списку щасливчиків, все-таки “Голос України” передплачує з першого номера, бо “газета дуже подобається, вона справедлива, цікава”. Схожих листів надходить дуже багато до редакції, ми часто друкуємо їх під рубрикою “Нам про нас”. Так пишуть справжні шанувальники “ГУ” і вони додають наснаги в роботі всьому нашому колективу.
До речі, якщо хтось із передплатників бажає брати участь у розіграші, ласкаво просимо.


Марія ДАВИДЕНКО, завідувач відділу соціальних питань та листів, заступник голови комісії розіграшу подарунків.