Минулої суботи у столиці відбувся перший з’їзд політичної партії “Третя сила”. У центрі уваги була суспільно-політична ситуація в державі і розбудова партійних організацій. З’їзд, на якому були присутні 140 делегатів, затвердив програму “Українська стріла” з трьома розділами: якою Україна була, яка є і якою буде. Серед пріоритетів як мінімум — подолати “кучмізм”, оптимум — увійти в Європу, максимум — стати центром у світі.

Попит на третю політичну силу як реальну альтернативу безплідному протистоянню влади і опозиції, зауважив голова партії народний депутат України Василь Гаврилюк, завжди існував в українському суспільстві. “Третя сила”, за його словами, це конструктив і об’єднання людей, які стоять над боротьбою за владу. З огляду на це партія пропонуватиме нову модель успішної України, однак насамперед — “робота в інтересах людини, держави”.
“Третя сила” вже має “далекосяжну амбіційну мету” стосовно участі у майбутніх парламентських виборах. Піде партія окремо чи в блоці з іншими політичними силами — ще вирішуватимуть. Утім, позиція голови: йти самим і перемагати. Партія не збирається стояти в опозиції до нинішньої влади і прагне зайняти серйозні посади в політиці, насамперед — на місцевому рівні.


Вл. інф.