Таку думку під час традиційної прес-конференції висловив Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк.
За його словами, для зміни керівництва потрібно лише 226 голосів. Але щоб вибори керівництва парламенту вважалися такими, що відбулися, потрібно, щоб у них взяли участь щонайменше 300 депутатів. На думку А. Мартинюка, серед сьогоднішнього складу парламенту такої кількості депутатів, які підтримували б зміну керівництва ВР, не набереться. У четвер парламент може вирішити питання складання депутатських повноважень Олександром Зінченком. Але обрання нового заступника Голови Верховної Ради можливе у квітні. На сьогоднішній день фракція БЮТ уже подала кандидатуру Анатолія Матвієнка на цю посаду. Водночас А. Мартинюк припускає, що вакантні посади голів низки комітетів (з питань свободи слова, науки і освіти та охорони здоров’я) можуть голосуватися в пакеті. Також Перший заступник Голови ВР нагадав, що в Україні відбулися не парламентські, а президентські вибори, тож Верховна Рада спроможна за власним Регламентом організувати внутрішньопарламентське життя.
Адам Мартинюк зазначив, що в парламенту не існує бюджетного протистояння з Кабінетом Міністрів, оскільки поки що немає самого предмету можливого конфлікту. Водночас він нагадав: за наполяганням голови Комітету з питань бюджету Петра Порошенка ВР ухвалила рішення, що до 15 лютого уряд мав подати до парламенту проект змін до головного фінансового документа країни. Уряд поки що не виконав цього зобов’язання. Торкнувся А. Мартинюк і розмов про те, що попередній уряд залишив нинішньому уряду бюджетний дефіцит у розмірі 32 млрд. грн. Він повідомив, що під час погоджувальної ради було зазначено, що, насправді, дефіцит бюджету становить 20 млрд. грн., але спричинили це ухвалені з подачі нинішнього Президента і нинішнього міністра фінансів закони про збільшення мінімальної зарплати і розміру мінімального споживчого кошика. З 1 січня 2005 року ці закони мають діяти, але поки що не діють. Тож, на думку першого заступника Голови Верховної Ради, уряд і робить заяви, що коли парламент не ухвалить зміни до бюджету, то це його змусить зробити Майдан.
А. Мартинюк висловив сумнів, що нова влада виконає свої обіцянки стосовно аналізу приватизації. “Спочатку говорили про 30 об’єктів, потім про 3000, але реально вовтузяться лише довкола “Криворіжсталі” та футбольного клубу “Динамо”. Відповідаючи на запитання стосовно звинувачення Світлани Зварич, що під дахом Верховної Ради займаються незаконною діяльністю, А. Мартинюк сказав, що всією господарською діяльністю Верховної Ради опікується управління справами і жодних незаконних оборудок воно не проводило. А заяви С. Зварич, вважає він, це бажання відвернути увагу від власної бізнес-діяльності, адже на реекспорті трьох мільйонів тонн нафти, здійснення якого заборонив Кабінет Міністрів, можна було заробити до 150 млн. доларів.