Під час погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій та голів комітетів Голова Верховної Ради України Володимир Литвин повідомив: нинішнього пленарного тижня плановано розглянути 68 питань. Зокрема, у вівторок, відбудеться день уряду, під час якого буде обговорено стан виконання законодавства стосовно соціального, медичного та пенсійного забезпечення ветеранів війни і відзначення 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років. Оскільки на день уряду винесено лише одне питання, то далі депутати розпочнуть розгляд законопроектів.
Зокрема, планується розглянути у другому читанні проект закону про внесення змін до Митного кодексу України. Оскільки під час розгляду у першому читанні у депутатів виникло чимало запитань стосовно зниження митних ставок на продукцію, яка не виробляється в Україні, або виробляється в недостатній кількості, то цілком можливо, що під час розгляду в другому читанні цей законопроект представлятиме Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.
Цього самого дня депутати мають розглянути проект закону про вилучення та подальшу приватизацію майна Федерації профспілок України з метою повернення громадянам України втрачених з вини держави коштів. Буде розглянуто проект закону про морські порти України, проект змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України стосовно самовільного захоплення земельної ділянки.
У середу до розгляду заплановано 12 питань. Зокрема, зі звітом про реорганізацію вугільної галузі та її соціально-економічні наслідки, а також про стан розрахунків між вугільними підприємствами виступить міністр палива та енергетики України. Також парламент планує розглянути проект закону про єдиний соціальний внесок, проект закону про звіт Фонду держмайна стосовно виконання державної програми приватизації на 2000—2002 роки. Крім того, депутати спробують розв’язати проблему, яка виникла у зв’язку із запровадженням податку з доходів фізичних осіб під час операцій з нерухомістю. Буде розглянуто зміни до закону про податок з доходів фізичних осіб щодо спадщини та зміни до цього закону стосовно доходів від нотаріальної діяльності. Крім того, у середу відбудуться парламентські слухання з питань здійснення судово-правової реформи в Україні.
Четвергового засідання з нетерпінням чекатимуть військовослужбовці строкової служби, адже саме цього дня парламент розгляне зміни до статті 23 Закону України “Про загальний військовий обов’язок і військову службу”, якими пропонується зменшити термін військової служби до 12 місяців. Цього самого дня буде розглянуто проект закону про скорочення чисельності Збройних Сил України. Також, за наполяганням народних депутатів, планується розглянути проект закону про зміни до виборчого законодавства.
У п’ятницю депутати здебільшого розглядатимуть питання, пов’язані з охороною здоров’я. Зокрема, проекти законів про права пацієнтів, про державну систему банків крові, про запобігання вживанню тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.
Під час обговорення порядку денного заступник голови Комітету з питань бюджету Валерій Коновалюк звернув увагу на те, що сьогодні у пресі активно обговорюються зміни до бюджету на 2005 рік. Водночас комітет, за його словами, не має жодних розрахунків стосовно цих змін, і змушений через ЗМІ звертатися до Кабінету Міністрів, щоб той надав комітету відповідну інформацію. На що Голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив: після погоджувальної ради відбудеться зустріч Прем’єр-міністра України і Першого віце-прем’єр-міністра з керівниками фракцій та комітетів. На ній обговорюватимуть питання співпраці уряду з парламентом, зокрема про ухвалення змін до держбюджету на 2005 рік.
Голова Регламентного комітету В. Матвєєв повідомив, що до цього часу на порушення Конституції і закону про статус народних депутатів 26 народних обранців не подали заяви про зняття з себе депутатських повноважень у зв’язку з переходом на роботу у виконавчі органи влади. Це стосується сімох міністрів, дванадцятьох голів облдержадміністрацій та ще семи депутатів. Він зазначив, що коли заяви від цих депутатів не надійдуть до середи, то комітет рекомендуватиме Голові Верховної Ради звернутися з відповідними поданнями до Апеляційного суду міста Києва. Також В. Матвєєв повідомив, що у певних депутатських фракціях і групах не виконують законодавство про їх кількісний склад. Це стосується депутатської групи “Центр”, у складі якої лише 12 депутатів (має бути не менше 14), НДП-”Республіка”, до складу якої входить 11 народних депутатів, та групи “Союз” — 13. Голова комітету наголосив: якщо найближчим часом ці депутатські групи не поповнять свій кількісний склад, Голова Верховної Ради має вжити заходів стосовно їх розпуску.