Ще в студентські роки Світлана Бєлоусова мріяла створити школу нового типу. Маючи за плечима значний педагогічний досвід, вона 29 січня 1993 року, до речі, в день свого народження, підписала угоду з ректоратом Міжнародної педагогічної академії (Москва) про створення в Херсоні навчально-консультаційного пункту Інституту бізнесу при Академії.

Минуло 12 років. Сьогодні в Міжнародному університеті бізнесу і права, першому недержавному економічному вузі, 1100 студентів навчають понад дві сотні викладачів. 900 його випускників працюють в різних галузях на благо області й країни. 137 ліцеїстів гризуть граніт науки, щоб стати студентами. Для навчання в університеті є 36 аудиторій, комп’ютерні класи, бібліотека. Дбають тут і про дозвілля молоді: у вузі є спортивний комплекс, басейн, салон краси, концертний зал на 550 місць.
А ще діє Міжнародний жіночий діловий центр «Світлана».
«Учити інших і навчатися самій» — таке життєве правило Світлани Бєлоусової. Вона вважає себе людиною амбіційною і через те прагне, щоб усе, що робить, було найкращим, найуспішнішим. А ще — недосяжним для конкурентів.
Воно й справді так, бо де ще, приміром, можна побачити, щоб у нелегкий нинішній час навчальний заклад вів власне будівництво? Починали з приміщення дитсадка, а сьогодні будують уже третій корпус, зводять гуртожиток. Ошатна будівля головного корпусу стала справжньою окрасою серед похмурого пейзажу «спального» Таврійського мікрорайону. За кольором фасаду народ швидко охрестив її «рожевим фламінго». А закохані пари призначають біля нього побачення.
Свого часу МУБіП виступив ініціатором створення такого престижного рейтингу, як «Арка тріумфу», що в січні відзначив 10-річчя. Кращим його учасникам у десяти номінаціях було вручено пам’ятні дипломи та спеціальну відзнаку «Відкрите серце». Серед переможців рейтингу, що має статус міжнародного і визначає кращих у галузях бізнесу, культури, банківській справі, журналістиці, виробництві, транспорті, сфері торгівлі та послуг, — Генеральний консул Польщі Анджей Собчак, Запорізький інститут державного та муніципального управління, Всеукраїнська екологічна ліга, інші. Є в «Арки тріумфу» навіть свої «завсідники» — десять років поспіль у номінації «Торгівля й послуги» перемогу виборює Центральний ринок Херсона. Тож спеціально з такої нагоди для його директора Олександра Юсіфова статуетку «Відкрите серце» виготовляють за індивідуальним ескізом!
Своїх студентів Бєлоусова називає «золотим фондом України».
— Наших випускників охоче беруть не лише місцеві, а й столичні заклади, банки, установи, — каже Світлана Валентинівна. — Бо найголовніше, на чому ґрунтуємось, — якість знань. Наші дипломи — високого ґатунку, і не дивно, що багато успішних підприємств у Херсоні очолюють саме випускники університету.
«Нас багато, й ми несемо в собі одвічні духовні цінності. Хай лагідне тепло вашого закладу потихеньку відігріє всю Україну», — написав два роки тому народний депутат Віктор Ющенко у вітальній телеграмі Світлані Бєлоусовій, ректору Міжнародного університету бізнесу і права з нагоди десятиріччя вузу.

Херсон.